IA-divisioonan MM-kisojen päiväraportti: Isäntämaa Unkari säilytti mahdollisuutensa sarjanousuun

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Puola ei onnistunut peittämään tarpeeksi Unkarin laukauksia.
Kuva © Olli Tiihonen
Jarmo Tolvasen valmentama Unkari säilytti voitolla mahdollisuuden nousta pääsarjaan, kun Puola kaatui Budapestin illassa 3−2. Pelin virtaus vaihteli, joten taistelu tarjosi jälleen laatuviihdettä kotiyleisölle.

Jarmo Tolvasen valmentama Unkari aloitti ottelun räväkästi. Ottelua kerkesi kulua vain reilu minuutti, kun KalPasta tuttu Balasz Sebok täräytti ylivoimalla verkot sekä kotiyleisön tötterölle. Erän puolivälissä Andras Benk lisäsi johdon jo kahteen maaliin.

Unkari oli läpi erän aktiivisempi osapuoli eikä Puola päässyt lainkaan maalipaikoille. Kentällä näkyi selvästi halu pelata, sillä isäntämaa oli pakkovoiton edessä.

Erätauon aikana hyvä mieli oli painunut unkarilaisten puseroon ja sementti jämähtänyt jalkoihin. Puola vyörytti lähes koko erän ajan peliä unkarilaispäätyyn ja loi paljon enemmän maalipaikkoja.

Tästä syystä Puola rokotti kahdesti ja tasoitti pelin toisessa erässä. Ensin Filip Komorski kaventi maalinedushässäkästä, kun erää oli pelattu viisi minuuttia. Tasoituksen latasi Aron Chmielewski siniviivalta. Ennen kuin laukaus lähti, puolalaishyökkääjä jarrutti lapiollisen lunta unkarilaisvahti Adam Vayn päälle.
Tolvanen sai Puolan toisen maalin jälkeen järjestettyä joukkoaan eikä lisämaaleja toisessa erässä nähty.

Pelin virtaus muuttui jälleen erätauon aikana, ja Unkari iski vain 30 sekunnin pelin jälkeen johtomaalin ja samalla voittomaalin. Janos Hari laukoi kiekon ruuhkan läpi maaliin Sebokin syötöstä. Tämän jälkeen pelin jatkui tasaisena, mutta varsinaiset huippumaalipaikat olivat harvassa. Näin Unkari otti tiukan 3−2-voiton.

Unkari nousi voitolla kuuteen pisteeseen ja säilytti mahdollisuutensa nousta pääsarjaan. Puolan tie puolestaan koki kolauksen, ja Ted Nolanin joukot ovat putoamisvaarassa.

» Lähetä palautetta toimitukselle