Francis on ahkeroinut alkukesän, mutta tekemistä riittää edelleen.

Getty Images

Hurricanes vahvistanut alakertaansa − seuraavaksi sama operaatio hyökkäyksen kanssa

Carolina Hurricanes on hankkinut tärkeitä vahvistuksia maalivahtiosastoonsa ja puolustukseen. Joukkue kaipaa vielä yhtä kovia peliliikkeitä hyökkäyspään vahvistamiseksi.

Hurricanes jäi päättyneellä kaudella kahdeksan pisteen päähän pudotuspelipaikasta. Nuori joukkue haastoi parhaimmillaan kärkijoukkueet, mutta pitkässä runkosarjassa suorituskyky jäi lopulta liian heikoksi.

Maalivahtipeli oli yksi Hurricanesin keskeisistä heikkouksista, ja GM Ron Francis hankki pian kauden päätyttyä Chicago Blackhawksista Scott Darlingin. Isokokoinen amerikkalainen saa ensimmäistä kertaa urallaan näyttöpaikan ykkösmaalivahtina.

Uuden torjujan tueksi Hurricanesiin hankittiin maalivahtivalmentajaksi Mike Bales, joka valmensi edelliset neljä kautta Pittsburgh Penguinsissa voittaen kaksi peräkkäistä Stanley Cupia. Parannus kolme edellistä kautta maalivahteja valmentaneeseen David Marcoux'hun verrattuna on merkittävä.

Kokoonpanossa on edelleen Darlingin lisäksi viime kauden maalivahdit Cam Ward ja Eddie Läck, eikä Hurricanes todennäköisesti lähde kolmella maalivahdilla tulevaan kauteen. Läck on todennäköisempi lähtijä, koska Wardilla on sopimuksessaan modifioitu kauppaamisen estävä pykälä.

Puolustusta GM Francis vahvisti 25-vuotiaalla Trevor van Riemsdykilla. Amerikkalainen siirtyi ensin laajennusvaraustilaisuudessa Blackhawksista Vegas Golden Knightsiin, josta tie vei Hurricanesiin. Van Riemsdykin myötä Hurricanes saa jalkeille kolme tasapainoista puolustajaparia.

Francisilla on joukkueessaan vielä pari aukkoa täytettäväksi ja riittävästi pelimerkkejä kokoonpanon kehittämiseen.

Päättyneellä kaudella joukkueen ongelma oli kolmosparin toimimattomuus, ja tähän van Riemsdyk on ratkaisu. Puolustus on nuoruudestaan huolimatta laadukas ja kokenut. Lisäksi reservissä on monta lupaavaa puolustajaa.

Edellä mainitut pelaajahankinnat Hurricanes sai tehtyä menettämättä nykyjoukkueen runkopelaajia, lisäksi joukkueella on palkkakatossa tilaa 25 miljoonaa dollaria. Seuraavaksi GM Francisin onkin vahvistettava joukkueensa hyökkäyskalustoa.

Hyökkäys kaipaa kokemusta ja laatua

Viime kaudella tehot olivat liikaa Jeff Skinnerin ja tulokashyökkääjä Sebastian Ahon harteilla. Ruotsalaishyökkääjät Victor Rask ja Elias Lindholm pelasivat tehokkaita jaksoja, mutta eivät pystyneet tasaiseen suorittamiseen koko kauden ajan. Teuvo Teräväinen rikkoi piste-ennätyksensä ja sai ansaitusti jatkosopimuksen.

Alempiin ketjuihin Hurricanesilla on riittävästi vaihtoehtoja, mutta hyökkäys tarvitsee ennen kaikkea kokemusta ja ratkaisukykyä kärkiketjuihin.

Huhuissa Hurricanesiin on yhdistetty vapaista agenteista esimerkiksi Joe Thornton. Paradoksaalisesti joukkue kaipaakin vahvistusta juuri keskushyökkääjäosastolle, vaikka joukkueella on heittää kärkiketjuihin peräti neljä keskellä pelaavaa hyökkääjää ja lisäksi myös sentterinä pärjäävä Aho.

Victor Rask ja Jordan Staal ovat molemmat päteviä keskushyökkääjiä, mutta eivät täytä menestystä tavoittelevan ykkössentterin saappaita. Teräväinen ja Lindholm puolestaan pelasivat viime kauden enimmäkseen laidalla.

Thorntonin kaltainen iso nimi olisi Hurricanesille merkittävä kaappaus, vaikka kokenut hyökkääjä onkin uransa loppupuolella.

Hurricanesin ympärillä on pyörinyt myös kauppahuhuja, joissa joukkue vaihtaisi nuoria puolustajiaan ja varausvuorojaan laadukkaaseen laitahyökkääjään, kuten Gabriel Landeskogiin, joka pelasi Raskin ja Lindholmin kanssa tehokkaasti MM-kisoissa.

Varaustilaisuuden jälkeen GM Francis kertoi neuvotelleensa varausvuorojen kauppaamisesta, mutta ei päässyt haluamaansa lopputulokseen. Varausvuorojen ja nuorien lupausten lisäksi Francisilla on käytössään kauppatavarana kokeneista maalivahdeista Läck tai Ward sekä hyökkääjät Lee Stempniak ja Joakim Nordström.

Francis on tunnettu maltillisista liikkeistään organisaation kehittämisessä, eikä tämän aikana ole nähty isoja tai riskialttiita hankintoja. Kokenut GM ei myöskään ole ollut halukas luopumaan tärkeistä rakennuspalikoista, vaan on luottanut pelaajien kärsivälliseen kehittämiseen ratkaisurooleihin.

Hurricanesilla on reservissä myös lupaavia hyökkääjiä, mutta joukkue kaipaa menestyäkseen ennestään nuoreen hyökkäykseen kokeneita vastuunkantajia. Francisilla on joukkueessaan vielä pari aukkoa täytettäväksi ja riittävästi pelimerkkejä kokoonpanon kehittämiseen.

Enää pitää uskaltaa tehdä isot ja tärkeät siirrot.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Hurricanes aseeton ilman Ahoa − pudotuspelihaaveet eivät kestä pitkää poissaoloa

NHL | 17.1.2018 6:30
Carolina Hurricanesin tehohyökkääjä Sebastian Aho kärsii aivotärähdyksestä ja alavartalovammasta. Pudotuspelipaikasta epätoivoisesti taistelevalle joukkueelle on helppo ennustaa vaikeuksia, jos parhaan pistemiehen poissaolo venyy pitkäksi. lue lisää

Aivotärähdys pitää Sebastian Ahon sivussa toistaiseksi

NHL | 16.1.2018 9:30
Sebastian Aho joutuu aivotärähdyksen vuoksi sivuun toistaiseksi, Giordano säästymässä lisärangaistuksilta. lue lisää

Sebastian Aho talutettiin sekavana kaukalosta - joutui Giordanon jyräämäksi

NHL | 15.1.2018 0:27
Sebastian Ahon osalta iltapäiväpeli Calgary Flamesia vastaan päättyi dramaattisesti Mark Giordanon taklaukseen. lue lisää

Hutton, Hudobin ja muut vahvat kakkosvahdit: Tilastoharha vai todellinen uhka ykköstorjujille?

NHL | 12.1.2018 16:00
Scott Darling on Cam Wardia edellä vain pelatuissa otteluissa. Carter Hutton haastaa tosissaan Jake Allenin, ja Anton Hudobin oli alkukaudella Tuukka Raskia etevämpi Bruins-maalilla. Kakkosmaalivahdit ovat nousemassa esiin nimekkäämpien ja kovapalkkaisempien torjujien varjosta. lue lisää

Carolina Hurricanes myyty uudelle omistajalle − Peter Karmanos pysyy vähemmistöosakkaana

NHL | 12.1.2018 11:53
Carolina Hurricanesin uusi omistaja on monialainen sijoittaja Tom Dundon, jonka omistusosuus seurasta on 61 prosenttia. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Phil Di Giuseppe

Carolina #34 L kh
s. 1993 Maple, ON, CAN
185CM / 91KG
SOPIMUS: 2018
VARAUS: 2012 Carolina Hurricanes 2. kierros #38