HPK:n ja Kärppien otteluissa on pelaajia pudonnut pois joko ulosajon tai loukkaantumisen vuoksi.

Aleksi Manninen aleksi.manninen@jatkoaika.com

Huippukiekkoa, mutta huomio karkasi jälleen pois pelistä: "Rajoilla mentiin taas"

HPK ja Kärpät pelasivat taas kovatasoisen jääkiekko-ottelun. Silti huomio karkasi taas pois itse pelistä, jo kolmannen kerran.

HPK ja Kärpät ovat kohdanneet syksyn aikana jo kolmasti. Jokainen ottelu on ollut huipputasainen. Koska vastakkain ovat olleet aivan sarjan pelitavallisesti edistyksellisimpiä joukkueita, ovat ottelut olleet myös erittäin laadukasta kiekkoa, jossa kamppailupelaaminen on isossa roolissa.

Ottelut ovat olleet Kärppiäkin monta kautta edustaneen fyysinen HPK-laituri Juho Keräsen mieleen.

− Vauhti on ollut kova näissä kolmessa ottelussa. Molemmat joukkueet pitävät kovaa pelitempoa yllä, Keränen totesi.

Lauantaina myös sekä Kärppien Mikko Manner että HPK:n Antti Pennanen kehuivat pelin tasoa, ja täysin syystä. Ottelu oli kenties kaikista vauhdikkain, laadukkain ja viihdyttävin näiden kahden joukkueen välisistä tähän asti.

Huomiota ovat jokaisen ottelun jälkeen varastaneet muut kuin pelilliset asiat. Kyseenalaisia taklauksia, tappeluita ja ulosajoja. Niin kävi myös lauantaina.

Kauden toisessa kohtaamisessa Kärppien Jari Sailio oli taklannut HPK:n Roope Laavaista päähän ulosajon ja kolmen ottelun pelikiellon arvoisesti. Nyt osat olivat ainakin osittain vaihtuneet.

Laavainen lensi suihkuun laitataklauksesta. Kärppien Julius Hermonen loukkaantui tilanteessa, mutta pystyi palaamaan onneksi otteluun. Sailionkin ottelu päättyi ennen aikojaan, sillä HPK:n Miro Karjalainen haki kärppähyökkääjän väkisin tappeluun tämän taklattua Mathias Porselandia kovaa päädyssä.

− Oli fyysistä peliäkin, siinä rajoilla mentiin taas. Onneksi ei mitään pahempaa tullut, Keränen kommentoi.

Keräsen näkemyksen mukaan kovavauhtinen ja aktiivinen pelitapa on johtanut myös otteluissa nähtyihin rajojen ylityksiin, joista on tuomittu isoja rangaistuksia. Molemmat joukkueet pyrkivät karvaamaan todella aktiivisesti ja iskemään kiekolliseen vastustajaan heti kiinni.

− Silloin kiekollisenkin pelaajan pitää olla valmiina. Tänäänkin molemmissa rajoilla olleissa taklauksissa se kiekollinen pelaaja ei ollut aivan hereillä. Kärppien nuoren jätkän pitää tuossa tilanteessa tietää, että joku taklaa. Porselandilla ihan sama homma. Hänkään ei ollut valmiina syötettyään kiekon.

Täysin taklattavan niskoille ei Keränen tilanteita kaada.

− Sitä vauhtia voi arvioida, ettei käy pahasti.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

HPK:n pakkijärkäle Karjalaiselle pelikieltoa

LIIGA | 28.11.2017 13:18
HPK:n puolustaja Miro Karjalainen on asetettu kolmen ottelun pelikieltoon. Karjalainen taklasi viime lauantain HPK-Jukurit-pelissä Jukurit-kapteeni Miika Roinetta päähän pelirangaistuksen arvoisesti. lue lisää

Oulussa mätkitään maaleja, Lukolla mahdollisuus yllättää

LIIGA | 17.11.2017 8:00
Perjantain liigakierros tarjoaa jälleen mielenkiintoisia otteluita ja pelattavia kohteita. Katseet kääntyvät erityisesti Ouluun, jossa kohtaavat tulikuumat Kärpät ja HIFK. lue lisää

Kolme uutta jatkosopimusta Kärpille

LIIGA | 6.11.2017 13:42
Kärpät on solminut jatkosopimuksia kolmen pelaajansa kanssa. Jari Sailio, Sami Anttila ja Aleksi Mäkelä nähdään vastaisuudessakin kärppäpaidassa. lue lisää

Kärpät onnistunut pelin nopeuttamisessa – Lukko Liigan paras kiekkokontrollijoukkue

LIIGA | 23.10.2017 10:00
Kärpät on tuonut Liiga-kartalle uudenlaista suoraviivaista peliä, kun taas toisessa päässä Pekka Virran Lukko jauhaa mallikkaasti kiekkokontrollia. Osa joukkueista on myös epäonnistunut pelin nopeuttamisessa. Jatkoaika analysoi viiden eri joukkueen pelitavat. lue lisää

Mikkelissä Kärpät jyrää, Lahdessa Pelicans nautiskelee

LIIGA | 20.10.2017 9:00
Pitkävedossa on perjantain Liiga-kierroksella tarjolla mielenkiintoisia pelikohteita. Tarjolla on maistuvia vieraskertoimia niin Kärppien suurimaaliselle voitolle Jukureista kuin HPK:n voitolle Lukosta. Lisäksi Lahdessa Pelicans saa vastaansa paljon maaleja päästäneen KooKoon. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Jari Sailio

Kärpät #41 L lh
s. 1986 Hyvinkää
178CM / 85KG
SOPIMUS: 2019