HPK:n ja Kärppien otteluissa on pelaajia pudonnut pois joko ulosajon tai loukkaantumisen vuoksi.

Aleksi Manninen www.instagram.com/aleksimanninenexposures

Huippukiekkoa, mutta huomio karkasi jälleen pois pelistä: "Rajoilla mentiin taas"

HPK ja Kärpät pelasivat taas kovatasoisen jääkiekko-ottelun. Silti huomio karkasi taas pois itse pelistä, jo kolmannen kerran.

HPK ja Kärpät ovat kohdanneet syksyn aikana jo kolmasti. Jokainen ottelu on ollut huipputasainen. Koska vastakkain ovat olleet aivan sarjan pelitavallisesti edistyksellisimpiä joukkueita, ovat ottelut olleet myös erittäin laadukasta kiekkoa, jossa kamppailupelaaminen on isossa roolissa.

Ottelut ovat olleet Kärppiäkin monta kautta edustaneen fyysinen HPK-laituri Juho Keräsen mieleen.

− Vauhti on ollut kova näissä kolmessa ottelussa. Molemmat joukkueet pitävät kovaa pelitempoa yllä, Keränen totesi.

Lauantaina myös sekä Kärppien Mikko Manner että HPK:n Antti Pennanen kehuivat pelin tasoa, ja täysin syystä. Ottelu oli kenties kaikista vauhdikkain, laadukkain ja viihdyttävin näiden kahden joukkueen välisistä tähän asti.

Huomiota ovat jokaisen ottelun jälkeen varastaneet muut kuin pelilliset asiat. Kyseenalaisia taklauksia, tappeluita ja ulosajoja. Niin kävi myös lauantaina.

Kauden toisessa kohtaamisessa Kärppien Jari Sailio oli taklannut HPK:n Roope Laavaista päähän ulosajon ja kolmen ottelun pelikiellon arvoisesti. Nyt osat olivat ainakin osittain vaihtuneet.

Laavainen lensi suihkuun laitataklauksesta. Kärppien Julius Hermonen loukkaantui tilanteessa, mutta pystyi palaamaan onneksi otteluun. Sailionkin ottelu päättyi ennen aikojaan, sillä HPK:n Miro Karjalainen haki kärppähyökkääjän väkisin tappeluun tämän taklattua Mathias Porselandia kovaa päädyssä.

− Oli fyysistä peliäkin, siinä rajoilla mentiin taas. Onneksi ei mitään pahempaa tullut, Keränen kommentoi.

Keräsen näkemyksen mukaan kovavauhtinen ja aktiivinen pelitapa on johtanut myös otteluissa nähtyihin rajojen ylityksiin, joista on tuomittu isoja rangaistuksia. Molemmat joukkueet pyrkivät karvaamaan todella aktiivisesti ja iskemään kiekolliseen vastustajaan heti kiinni.

− Silloin kiekollisenkin pelaajan pitää olla valmiina. Tänäänkin molemmissa rajoilla olleissa taklauksissa se kiekollinen pelaaja ei ollut aivan hereillä. Kärppien nuoren jätkän pitää tuossa tilanteessa tietää, että joku taklaa. Porselandilla ihan sama homma. Hänkään ei ollut valmiina syötettyään kiekon.

Täysin taklattavan niskoille ei Keränen tilanteita kaada.

− Sitä vauhtia voi arvioida, ettei käy pahasti.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

HPK aloitti tyhjennysmyynnin tähtiosastolta - joukkueen parhaat Ouluun ja Turkuun

LIIGA | 21.2.2018 18:28
HPK luopuu kahdesta kärkihyökkääjästään, kun Oula Palve siirtyy TPS:n riveihin ja Kristian Vesalainen Kärppiin. lue lisää

Ässistä kierroksen yllättäjä, Oulussa taotaan osumia

LIIGA | 30.1.2018 10:00
Tiistain liigakierros tarjoaa jälleen muutamia hyviä pelikohteita Pitkävedosta. Kierroksella luotetaan ainakin Kärppien ja HPK:n maalivireen jatkumiseen sekä Ässien kurssin kääntymiseen. lue lisää

Ainutlaatuinen tilastoselvitys paljastaa: Liigan uskottomimmat fanit ovat Turussa ja Kuopiossa

LIIGA | 26.1.2018 11:59
Rauman Lukolla on Liigan uskollisin kotiyleisö. KalPalla ja TPS:llä puolestaan uskottomin. Jatkoajan laaja tilastoselvitys kymmenen edellisen kauden ajalta paljastaa, millä Liiga-paikkakunnilla kiinnostaa eniten kiiltävä ja missä ovat seuroille uskollisimmat elämänkumppanit. lue lisää

SaiPan väsytystaistelu tuotteliasta Turussa

LIIGA | 13.1.2018 7:00
Lauantain kierros koostuu melko selvistä ennakkosuosikeista ennakkoasetelmissa. Yllätysmahdollisuuksiakin löytyy esimerkiksi Turusta. lue lisää

Karjalaiselle jälleen pelikieltoa - tällä kertaa enemmän kuin aiemmin yhteensä

LIIGA | 11.1.2018 14:21
Tiistaina Ilveksen Eemeli Suomea päähän taklanneelle HPK:n Miro Karjalaiselle on annettu yhdeksän ottelun mittainen pelikielto. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Miro Karjalainen

HPK #38 R p
s. 1996 Nummela
196CM / 93KG
SOPIMUS: 2020
VARAUS: 2014 Dallas Stars 5.kierros #135