Lehtonen oli avainpelaajia Ilveksen taisteltua tiensä puolivälieriin.

Kristian Salminen - kristian.salminen@jatkoaika.com

Hrachovina vastaan Lehtonen − Tampereen puolivälierissä nuorten maalivahtien kaksintaistelu

Tapparan ja Ilveksen välisessä ottelusarjassa molemmat joukkueet luottavat nuoriin ja pudotuspeleissä kokemattomiin maalivahteihin. Dominik Hrachovina ja Antti Lehtonen ovat paikallistaistossa isossa roolissa.

Dominik Hrachovinan nousu Tapparan ykkösmaalivahdiksi oli odotettavissa, mutta yllättävämpää oli, että enimmäkseen Mestistä pelannut 23-vuotias Antti Lehtonen otti Ilveksen ykköstorjujan paikan kokeneelta Hannu Toivoselta.

Ottelumäärissä Lehtonen ja Toivonen ovat tasaväkisiä, mutta tämän vuoden puolella Toivonen on pelannut vain seitsemän peliä. Lehtonen on hyvillä otteillaan ehdottomasti ansainnut pelipaikkansa.

Nuoret maalivahdit ovat haastavan paikan edessä, mutta timantitkin hioutuvat kovassa paineessa.

Tulokaskauttaan pelaava Lehtonen on tämän vuoden pelaamissaan 21 ottelussa torjunut 15 voittoa, millä on ollut iso merkitys ensin pudotuspelipaikan varmistamisessa ja erityisesti etenemisessä puolivälieriin. Lehtonen pelasi myös helmi-maaliskuun vaihteessa liigahistorian viidenneksi pisimmän nollapeliputken.

Tapparaa vastaan haaste kovenee entisestään, mutta Lehtonen on kauden aikana osoittanut kykynsä venyä äärimmäisiin suorituksiin. Pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella 23-vuotias torjuja pelasi erinomaisesti ja voitti selvästi Ässien Andreas Bernardin maalivahtien kaksintaistelussa.

Toinen hyvä esimerkki Lehtosen huipputasosta on tammikuun paikalliskamppailu, jossa nuori maalivahti varmisti 30 torjunnallaan Ilveksen kauden ainoan runkosarjavoiton Tapparasta.

Hrachovina on torjunut lennokkaalla tyylilläänkin vakuuttavasti.

Hrachovina on torjunut lennokkaalla tyylilläänkin vakuuttavasti.

Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto

Hrachovina oli runkosarjassa edellä

22-vuotias Hrachovina oli runkosarjassa kahdeksanneksi eniten pelannut maalivahti. Viime kaudella pelejä kertyi 19, mutta tällä kaudella tšekkitorjuja oli jo Tapparan selvä ykkösmaalivahti.

Hrachovina torjui Liigassa eniten voittoja ja oli kärkikastissa myös torjuntaprosentilla ja päästettyjen maalien keskiarvolla mitattuna. Taustalla myös kokenut Teemu Lassila on torjunut erinomaisesti.

Maalivahtikaksikkona Tappara on Ilveksen vastaavaa edellä, mutta Lehtosen erinomainen torjuntavire Ässiä vastaan kallistaa vaakakupin lievästi Ilvekselle ykköstorjujien osalta. Hrachovinan etuna on kuitenkin parempi joukkue.

Pudotuspelikokemusta nuorella tšekillä on kuitenkin vain kahdesta Lukko-ottelusta viime keväältä. Lehtosella on tämän kevään myötä vain yksi pudotuspeliottelu enemmän. Nuoret maalivahdit ovat haastavan paikan edessä, mutta timantitkin hioutuvat kovassa paineessa.

Matt Murray torjui viime keväänä Pittsburgh Penguinsin Stanley Cup -voittajaksi vain 13 runkosarjapelin kokemuksella. TPS:n nykyinen maalivahtivalmentaja Fredrik Norrena voitti mestaruuden 21-vuotiaana ensimmäisellä kokonaisella liigakaudellaan.

Vastaava sankarin viitta on tarjolla toiselle Tampereen nuorista maalivahdeista. 

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Lassila vaihtoon toisessa erässä, kahden maalin johto vaihtui tappioasemaan neljässä minuutissa

LIIGA | 21.3.2017 20:13
Neljä päästettyä maalia riitti Teemu Lassilalle. Tilalle tullut Dominik Hrachovinakin joutui nöyrtymään oltuaan maalilla vain reilut kaksi minuuttia. lue lisää

Maanantaijää, viikko 10: Suosi suomalaisia, unohda ulkomaalaiset

LIIGA | 6.3.2017 9:43
Runkosarjaa on enää viikko jäljellä, joten Maanantaijäällä keskitytään edelleen pudotuspeleihin. Myös ulkomaalaisten pelaajien puuttuminen pistepörssin kärkipaikoilta puhuttaa. lue lisää

Ainutlaatuinen tilastoselvitys paljastaa: Liigan uskottomimmat fanit ovat Turussa ja Kuopiossa

LIIGA | 26.1.2018 11:59
Rauman Lukolla on Liigan uskollisin kotiyleisö. KalPalla ja TPS:llä puolestaan uskottomin. Jatkoajan laaja tilastoselvitys kymmenen edellisen kauden ajalta paljastaa, millä Liiga-paikkakunnilla kiinnostaa eniten kiiltävä ja missä ovat seuroille uskollisimmat elämänkumppanit. lue lisää

Liigan syyskauden top 5 -maalivahdit: Tolppien välissä on useita yllättäjiä

LIIGA | 21.12.2017 11:00
Joulutauon katsauksessa Liigan maalivahtien parhaimmistoon on noussut useita yllätysnimiä. Yksi heistä on Frans Tuohimaa, mutta Liigan ykkönen hänkään ei vielä ole. lue lisää

KalPan vire ei laannu, Ilvekseltä ja Lukolta odotetaan osumia

LIIGA | 5.12.2017 10:00
Itsenäisyyspäivän aaton Liiga-kierrokselta odotetaan KalPan ja Tapparan täysiä pistepotteja. Ilvekseltä ja Lukolta puolestaan kaivataan reilusti täysosumia. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Dominik Hrachovina

Tappara #49 L mv
s. 1994 Brno, CZE
183CM / 75KG
SOPIMUS: 2018