HPK:sta ei pelaajia Pohjola-leirille: "Kyllä se jostain kertoo, ei se sattumaa ole"

LIIGA / Artikkeli
Jere Innala on ollut pirteä ilmestys liigajäillä.
Kuva © Aleksi Manninen aleksi.manninen@jatkoaika.com
HPK:n edustusjoukkueeseen on tälläkin kaudella noussut pari omaa junioripelaajaa. B- ja A-nuorten takaa ei ole kuitenkaan nousemassa läjäpäin tulevaisuuden nimiä − ainakin mikäli Pohjola-leirille valittujen pelaajien listaa on uskominen.

HPK:n A-nuorista liigajoukkueeseen ovat tällä kaudella nousseet Jere Innala ja Harri Kainulainen. Heidän lisäkseen esimerkiksi Waltteri Hopponen, Miro Ruokonen ja Julius Valtonen ovat pelanneet lisäksi Mestiksessä.

Miten yhteistyö A-nuorten ja edustusjoukkueen välillä sujuu? Aiheuttaako avainpelaajien liikuttelu kitkaa valmentajien välille?

− Siinä on mukana myös Mestis-yhteistyö. Juniorijoukkueiden ja LeKin isoin tehtävä on tuottaa pelaajia. Siinä on aika paljon liikkuvia osia. Edustusjääkiekko toki viimekädessä ohjaa päätöksentekoa ja siinä valta on minulla, HPK:n liigajoukkueen päävalmentaja Antti Pennanen kertoi.

− Toistaiseksi olemme selvinneet ilman isoja tappeluita, Pennanen naurahti.

HPK:n A-nuoria valmentava Matti Tiilikainen muistutti myös, että pitkän kauden aikana tulee ottaa huomioon myös pelaajan kehitys ja tulevaisuus. Nuorten päävalmentajaa ei Innalan ja Kainulaisen kaltaisten huippupelaajien "menettäminen" ole harmittanut.

− Liigajoukkue edellä mennään, ja se on ykkösasia, vaikka tietysti myös me haluamme kilpailukykyisen joukkueen. Kyllä meitä silti junioripuolella lämmittää eniten se, että oma junioripelaaja nostaa kädet kohti kattoa liigajoukkueen mukana, Tiilikainen vakuutti.

Nuorten pelaajien Pohjola-leirille ei HPK:sta valittu ainuttakaan pelaajaa ja se huolestuttaa myös Tiilikaista.

− Kyllä se jostain kertoo, ei se sattumaa ole. Haluamme, että siellä olisi enemmän meidän pelaajia, vaikka se ei olekaan ainoa reitti huipulle. Sitä pitää silti terävöittää, sillä tämä ei ollut ainoa vuosi, kun näin kävi, Tiilikainen totesi.

Myös Pennanen näkee tarvetta muutokselle. HPK:lla on miettimisen paikka siinä, miten juniorityötä saataisiin kehitettyä niin, että omia pelaajia nousisi seuran polkua pitkin Pohjola-leirille, edustus- ja maajoukkueisiin sekä aina NHL:ään asti.

− Aiemmin olimme omavaraisempia, nyt B- ja A-nuoriin otetaan ulkopuolelta pelaajia, joista valmentajat työstävät liigapelaajia. Se on kova juttu, mutta haaste kahden-kolmen vuoden sisään on se, että saisimme enemmän omia pelaajia B- ja A-nuoriin, Pennanen totesi.

HPK on pestannut jo aiemmin B-nuoriin päätoimisen valmentajan. Pennasen mukaan esimerkiksi valmennuspäällikkö, joka tekisi tiivistä yhteistyötä sekä edustus- että juniorijoukkueiden kanssa ja hoitaisi pelaajaliikennettä, voisi olla tulevaisuudessa yksi iso apu pelaajapolun kehityksessä.

» Lähetä palautetta toimitukselle