HPK:n välitodistukset, syksy 2014: Viiden tähden Tuulola

LIIGA / Artikkeli
Tästä hymystä HPK saa nauttia vielä pitkän tovin.
Kuva © Jaakko Stenroos - http://jaskan.kuvat.fi/
HPK menestyi kauden ensimmäisellä puolikkaalla suuren yleisön odotuksia paremmin. Kirkkaimpina tähtinä loistivat ykkösketjun hyökkääjät, mutta onnistujia löytyi myös alemmista kentistä. Miksi Joni Tuulola sai viisi tähteä?

Maalivahdit

Juuse Saros

Nopeasti alkukaudesta ykkösvahdin paikan itselleen vallannut Saros on ollut HPK:n tärkein yksittäinen pelaaja.

Joni Myllykoski

Torjuntaprosenttiaan parempi maalivahti. Myllykoskella on ollut ajoittaisia vaikeuksia pelituntuman kanssa, mutta Kerho voi luottaa Myllykosken onnistuvan Saroksen U20-loman aikana. Parantaa kevättä kohti.

Puolustajat

Juuso Vainio

Vainiolta saattoi odottaa jopa läpimurtokautta, mutta syksyllä ei ainakaan ole vielä täysin lähtenyt rullaamaan. Saanut vastuuta ja on petrannutkin jatkuvasti otteitaan. Tarvitsee lisää niitä repäisyjä, jotka ovat nuorukaisen omakin tavoite.

Craig Schira

Pisteiden valossa syksy oli loistava. Huimat minuutit joka ilta huhkiva kanadalainen on ollut HPK:n ykköspuolustaja. Puolustusalueen puolustuspelissä tapahtunut yksittäisiä nukahduksia, jotka ovat lähes aina maksaneet kalliisti. Pelaa hyvin todennäköisesti viimeistä kauttaan HPK:ssa, sillä ostajakyselijöitä oli jo syksyn aikana.

Jyri Niemi

Urallaan lukuisista loukkaantumisista kärsinyt Niemi ei taaskaan päässyt pelaamaan täysin ehjää syksyä. On kuitenkin kuin kotonaan HPK:n pelityylissä ja oli loppusyksystä jopa joukkueen paras puolustaja.

Ossi-Petteri Grönholm

Puolustuksen fyysinen isähahmo ei pystynyt syksyllä pitämään viime kauden tasoaan. Onnistuu, kun saa pelata mahdollisimman simppeliä peliä. Oli usein seitsemäntenä puolustajana. Polvivamma piti hänet sivussa loppusyksyn.

Antti Bruun

Hieman yllättäen jopa koko Liigan jäähypörssin kärkikahinoissa. Huolimaton pelaaminen aiheutti kymppitilin täyttymisen jo joulukuun alussa. Kokenut puolustaja aloitti hyvin, mutta loukkaantuminen sotki pelin tasapainon. Varaa parantaa huomattavasti.

Aleksi Laakso

Tehoissa paha pettymys, omassa päässä positiivinen yllätys. Aiemmin hyökkäävästä puolustajasta on muovautunut hyvä ja varma peruspuolustaja. Aivan suotta ajoittaisena sylkykuppina, sillä tukee HPK:n tavaramerkkikiekkoa erittäin hyvin.

Joni Tuulola

Alkukaudella raketin lailla liigataivaalle räiskymään nousseen nuoren Tuulolan syksy katkesi pitkään loukkaantumiseen. Sitä ennen HPK:n parhaimmistoa. Ennen loukkaantumistaan pelasi jo konkaripelaajien minuutteja. Erittäin tärkeä pala Kerhon palapelissä, mikäli pystyy säilyttämään tasonsa. Juuri tällaista asennetta HPK ja koko suomalainen jääkiekko tarvitsevat.

Markus Haapanen

Totutteli liigavauhtiin viiden pelin verran. Kokonaisvaltaisessa pelaamisessa ja fyysisyydessä vielä parannettavaa.

Petteri Nikkilä

Potentiaalinen läpimurtopelaaja ei ole vielä näyttänyt parastaan. Kesän loukkaantumiset pilasivat harjoituskautta, ja se näkyi alussa ruosteena. Tekee rohkeita ratkaisuja, mutta myös isoja virheitä. Ilotulitus puuttuu vielä. Vain viisi tehopistettä on kaukana parhaasta potentiaalista. Irtoavatko sokat jo keväällä?

Hyökkääjät

Eero Somervuori

Aloitti ailahtelevasti, mutta oli loppusyksystä kuin nuori varsa laitumella. Sähäkämpi ja yllätyksellisempi kuin yleensä. Hankittiin ykköskentän pelaajaksi, ja on sitä myös ollut.

Otto Paajanen

Loukkaantuminen pilasi Paajasen syksyä. Ei ihan ole päässyt täyteen iskuun, mutta voittaa aloituksia hyvällä prosentilla ja hoitaa puolustusvelvoitteensa moitteettomasti. Potentiaalia enempään on.

Juha Koivisto

Koivisto pelaa asiallisesti puolustavan roolinsa. Onnistuu yleensä hyvin, jos pitää vastustajan poissa maalinteosta. Duunari.

Juhani Jasu

Jakoi kannattajien tunteet. Puolustavassa roolissa hyökkäävässä kentässä Jasu näyttää toisessa päässä pelastavan tilanteita, ja toisessa joskus pilaavan niitä, sillä osumaa ei aina synny ladonovistakaan. Erittäin hyvä aloittaja ja tunnollinen kahden suunna pelaaja. Tarvitsee lisää tehoja hiljentääkseen epäilijät ja oikeuttaakseen ison peliajan myös tasakentällisin.

Tuomas Vänttinen

HPK:n tärkeimpiä pelaajia. Oli parhaimmillaan pitelemätön ylivoimallakin, eli syksy oli hyökkäystehojen suhteen onnistunut. Voi pistää tilanteessa kuin tilanteessa kentälle. Myös hyvä aloittaja.

Marek Viedensky

HPK:n nappihankinta ykköskentän keskelle. Tekee tilaa, repii, raastaa, mutta osaa myös haastaa. Huhujen mukaan mailan pituus on noin kolme metriä. Ennen kaikkea täydentää pelillään vikkeliä laitureiltaan. Keskinkertainen aloitusprosentti ainoa miinus, ja paikkoja oli enempiinkin tehoihin. Potentiaalia silti erääksi kautta aikain parhaista HPK-hankinnoista , sillä erittäin kokonaisvaltainen pelaaja.

Saku Salminen

Hyvä hankinta, jonka syksyä hidastivat vammat. Väläytteli ajoittain, mutta kokonaispanos jäi kuitenkin rajalliseksi. Tämä kortti kannattaa katsoa loppuun asti, sillä isoja ja ulottuvia pelaajia HPK:lla ei todellakaan ole liikaa.

Eetu-Ville Arkiomaa

Hyvä liigapeluri kehitteillä. Pelasi rajallisia minuutteja, mutta selkeästi potentiaalinen ja ennen kaikkea sopivan kärkäs. Tuleva runkomies, jopa maalipyssy.

Santeri Vuoti

Nuorukainen testaili liigavauhtia viiden pelin verran.

Zach Hamill

Aloitti mielettömällä tahdilla - hiipui sitten ajoittaiseen tehottomuuteen. Ehti herättää jo KHL-seurojen kiinnostuksen. Mieletön rannelaukaus ja juonikkuus. Todellinen täsmäase kevään peleihin, sillä parhaina päivinä ratkaisee pelejä yksin, vaikka olisi ensin 50 minuuttia näkymätön.

Joonas Vihko

Haki tovin sopivaa ketjua. Tehot ovat hiipuneet parhaista kausista, mutta tekee paljon töitä kentällä. Kapteeni, joka on oppinut monipuolisemmaksi kokemuksen myötä. Ehkä omimmillaan kolmosketjussa, josta pääsee yllättämään.

Ville Järveläinen

Pelasi välillä ylemmissä, usein alemmissa ketjuissa. Omassa päässä annettavaa ei oikein ole. Luistelijana ja ärsykkeenä Kerhon parhaita, mutta tarvitsee paljon lisää tasaisuutta ja hyökkäystehoja peliaikansa eteen. Syksyn loppukiri hyvä.

Jesse Saarinen

HPK-syksyn ja koko liigasyksyn valopilkku. Lopussa pari heikompaa peliä, mutta ratkaisi lukuisia pelejä yksin ja oli ajoittain dominoiva hyökkäyspään kiekollisessa pelissä. Hyötyi sääntömuutoksista ja sai lisätilasta rutosti itseluottamusta. Lähellä uransa piste-ennätystä tällä kaudella.

Heikki Liedes

Palasi kesken kauden kotiseuraansa. Haki ensin paikkaansa, sitten alkoi löytää sen - kunnes loukkaantuminen pisti sivuun juuri väärällä hetkellä. Näytti parhaimmillaan sopivan kakkosketjunkin laidalle, mutta otanta toistaiseksi lyhyt kattavaan arvioon.

HPK:ssa pelasivat syksyn aikana vähintään viisi ottelua myös Ranskaan palannut Nicolas Ritz ja TuToon yllättäen lähtenyt Toni Jalo.

» Lähetä palautetta toimitukselle