Hopp Schwiiz ja Rossija - näin Suomi etenee puolivälieriin

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Suomi tarvitsee apuja sekä Venäjältä että Sveitsiltä.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Suomen puolivälieräpaikka näissä kisoissa ei ole enää omissa käsissä. Jatkoaika selvitti, miten pelit Minskin turnauksessa vielä Suomen osalta saadaan jatkumaan.

Suomen voitto Kazakstanista nosti Leijonat väliaikaisesti lohkon kolmospaikalle ohi kaksi ottelua vähemmän pelanneiden Valko-Venäjän ja Latvian. Suomella on nyt pisteitä 11, kun äsken mainitulla kaksikolla plakkarissa on yhdeksän sarjapistettä.

Näiden kolmen joukkueen kesken jaossa on siis vain kaksi jatkopaikkaa.

Valko-Venäjällä on jäljellä maanantai-iltana pelattava ottelu Latviaa vastaan sekä tiistai-illan huipentava ottelu Venäjän kanssa. Näistä otteluista kisaisännät tarvitsisivat kolme pistettä edetäkseen jatkoon. Suomi voitti Valko-Venäjän keskinäisessä ottelussa, joten tasapisteissä Suomi sijoittuisi edelle.

Latvialla on niin ikään jäljellä keskinäinen ottelu Valko-Venäjän kanssa. Sen lisäksi he kohtaavat vielä Sveitsin tiistain iltapäiväkamppailussa. Latvialle riittää otteluista kaksi pistettä, sillä he sijoittuvat keskinäisen ottelun voittonsa myötä Suomen edelle tasapistetilanteessa.

Jos kaikki kolme joukkuetta päätyvät tasapisteisiin, tarkoittaa se Latvian ja Suomen jatkoonmenoa, sillä Valko-Venäjä ei voi ohittaa näitä kahta enää keskinäisten otteluiden vertailussa.

Suomen kuolemanottelut nähdään siis vasta tiistai-iltana kello 16.45 ja 20.45. Niissä otteluissa kannattaa hurrata Sveitsin ja Venäjän puolesta.

B-lohkon sarjataulukko Kazakstan-Suomi-ottelun jälkeen

1. Venäjä 6 18
2. Yhdysvallat 6 11
3. Suomi 7 11
4. Valko-Venäjä 5 9
5. Latvia 5 9
6. Sveitsi 6 7
7. Saksa 5 5
8. Kazakstan 7 2

Jäljellä olevat ottelut

19.5. klo 20.45 Latvia - Valko-Venäjä
20.5. klo 12.45 Saksa - Yhdysvallat
20.5. klo 16.45 Latvia - Sveitsi
20.5. klo 20.45 Venäjä - Valko-Venäjä

» Lähetä palautetta toimitukselle