Hokkuspokkus Cup toimii kauden kevennyksenä Sportin naisille

Muut Sarjat / Artikkeli
Sportin naiset löivät harrastesarjan miehille hyvin hanttiin.
Kuva © Harri Bragge - www.facebook.com/hbphotography.fi -
Vaasan Sportin naiset olivat huhtikuun kolmantena viikonloppuna mukana vaasalaisessa harrastejääkiekkoturnauksessa Hokkuspokkus Cupissa. Turnauksessa oli mukana Vaasan joukkueiden lisäksi aiemmista turnauksista tutut joukkueet Kankaanpäästä, Kauhavalta, Pedesörestä sekä Kristiinankaupungista.

Myöskin allekirjoittaneelle tälläinen harrasteturnaus, jossa on naisjoukkue mukana, tuli täysin uutena asiana. Tämä ei kuitenkaan ole Sportin naisjoukkueelle uutta kokemusta.

− Meitä pyydettiin tähän turnaukseen mukaan ensimmäisen kerran kaksi vuotta sitten, kun avautui paikka yhden joukkueen peruuntumisen myötä. Olisimme olleet mukana viime vuonnakin, mutta ei sopinut meidän aikatauluihin, valaisi naisten päävalmentaja Ove Kvist.

Naiskotkien ensimmäinen kausi Mestis-sarjassa sujui yli odotusten, eikä lopputurnauskaan jäänyt kaukaiseksi haaveeksi. Joukkue nosti lopulta itsensä kuuden parhaan joukkoon.

− Meni kyllä yli odotusten. Tavoitteet nousivat sitä mukaan kuinka pärjättiin. Koko kaudella meille sattui ainoastaan kaksi huonoa peliä: ensimmäinen heti lokakuussa, mutta sitten se toinen tuli huonoon aikaan tammikuussa, eikä sitten lopulta päästy sitä kirkkainta tavoittelemaan, Kvist kertoi odottaen innolla ensi kautta,

− Junior Sport ja Akatemia on entistä enemmän tukemassa meitä, ja saadaan uusia kasvoja mukaan niin hyvällä mielellä kohti tulevaa.

Sport-kapteeni Susanne Uppgård nautti turnauksesta.
Kuva © Harri Bragge - www.facebook.com/hbphotography.fi -

Naisten kapteeni Susanne Uppgård oli samalla linjalla päävalmentajan kanssa, ja nauttii päästäkseen pelaamaan jo lähes perinteikkäässä turnauksessa.

− Tosi hyvät fiilikset jäi kaudesta, vaikka hampaankoloon jäi lopputurnauksesta pois jääminen. Täällä Hokkuspokkus Cupissa on mukavaa lisämakua kiekkoiluun. Ei sitä aina pääse miehiä vastaan pelaamaan, ja täälläkin ne pelaa suurella tunteella, Uppgård naurahti.

Vaasalaisten yksi potentiaalisimpia lupauksia oleva Noora Mylläri ei jäänyt kentällä näkymättömäksi pienestä iästä ja koosta huolimatta. 16-vuotias kiekkoilija oli koko Mestis-kauden kuin myös Hokkuspokkus Cupissa kovassa iskussa, ja ensimmäinen Mestis-kausi toi mukanaan 12 ottelua, joissa Mylläri merkkautti tehopisteet 10+10. Hyvät odotukset tulevaisuudelle toi myös kutsu Leijonien U18-joukkueen leirille Kuortaneelle.

» Lähetä palautetta toimitukselle