HIFK:n ja Kärppien valmentajat innoissaan ulkoilmaottelusta: "Pohjoinen vastaan etelä"

LIIGA / Artikkeli
Kärpät on voittanut molemmat tämän kauden kohtaamisista.
Kuva © Sirpa Pöyhönen sirpa.poyhonen@jatkoaika.com

Vaikka kyseessä onkin erityistapahtuma, HIFK:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin painotti, että kaikki valmistautuminen on normaalia. Jää sai erityiskehut Kärppien päävalmentajalta Mikko Mannerilta.

− Ihan normaali peliin valmistautuminen. Yritimme saada keuhkoja tottumaan, kun hakee vauhteja ja ilmaa samalla. Jäähän on erinomainen, Selin kehui.

− Se tuntui yhtä hyvältä kuin näytti lauantain Jokerit-SKA pelissä. Hyvät ovat olosuhteet pelata, ei jää siitä kiinni, Manner komppasi.

Ulkoilmaottelu tai ei, tiistaina kohtaa kaksi tämän sarjan kovaa joukkuetta. Ottelussa on siis tärkeitä pisteitä jaossa.

Molempien joukkueiden valmentajat painottivat, että peli on aina suhteessa vastustajaan. Ja tämän he ovatkin ottaneet huomioon.

Ulkoilmaottelun hengessä pelaajat saavat pelata ilman suurempaa miettimistä.

"Aika simppelisti pitää pelata"

− Aika simppelisti pitää pelata, välttää sirkustemppuja. Pelaajien peli on nyt. Pitää antaa tilaa pelillisesti ja pelata simppelin kautta, Selin painotti.

− Huippusuoritustahan sieltä yksilö- ja joukkuetasolla pitää pystyä esittämään, jos haluaa pelin voittaa, mutta ei meidän tarvitse keksiä mitään pyörää uudestaan. Enemmän annamme pelaajien vain pelata, oikeasti heidänkin on lupa tästä nauttia. Jos siellä jotain virheitä tulee, niin pyrimme paikkaamaan niitä yhdessä, Manner mietti.

Ulkoilmaottelu saa jokaisen ihmisen seurojen sisällä innostuksen valtaan. Maanantaina olikin varsin odottava, mutta innostunut tunnelma molempien päävalmentajien keskuudessa.

− Kyllähän tässä odottaa huomista päivää niin kuin lapsena joulupukkia jouluaattona. Olemme todella etuoikeutettuja, Selin kertoi.

− Silloin kun saimme kuulla, että tämmöiseen pääsemme mukaan, olihan se uskomatonta ja heti nousi fiilis. Yleensähän tässä vaiheessa kautta saattaa olla niitä kuuluisia vähän synkkiä hetkiä mentaalisesti, jolloin joukkueen pitää yhdessä löytää keinoja valmistautua, mutta nyt ei tarvitse, Manner puolestaan totesi.

HIFK nousussa, Kärpät sarjan kärjessä

HIFK:n alkukausi oli takkuileva, eikä pelaaminen millään meinannut asettua uomiinsa. Pikkuhiljaa, kun kausi alkoi vanhentua, HIFK:n pelaaminen parani. Tällä hetkellä helsinkiläisjoukkue on sarjassa jo neljäntenä.

Yksi nousun kulmakivi on ollut kotivoittojen sarja, joka on jo 11 ottelun pituinen.

− Se liittyy siihen, että joukkueen itseluottamus on kasvanut. Luottamus siihen meidän pelitapaan ja jaksamiseen on löytynyt, ja tietysti kotiyleisön merkitys on ollut iso meille. Meillä ei ole pokka pettänyt kotona, Selin kertoi.

Kärpät ja HIFK kuuluvat sarjan suurseuroihin. Aina, kun nämä kaksi joukkuetta kohtaavat, on ilmassa pientä urheilujuhlan tuntua. Tämä myös tuo oman pienen erityismausteen illan ottelulle. 

Kärppien päävalmentaja Manner odottaakin huikeaa ottelua.

"Haluamme näyttää, että pohjoisessa on totuttu olemaan ulkojäillä"

− Viime vuonna taisimme ottaa heiltä koko ajan käkeen, ja nyt olemme onnistuneet Raksilassa heidät kaksi kertaa voittamaan. Kun katsomme HIFK:n rekordia kotipeleistä ja viime ajan virettä, niin huikea peli tulossa.

− Pohjoinen vastaan etelä. Haluamme näyttää, että pohjoisessa on totuttu olemaan ulkojäillä, Manner heitti.

Kärppien harjoitusten aikaan kaukalon valoista toimi vain puolet, joten toinen puoli kaukalosta oli ilman valaistusta. 

Manner harmittelikin pilke silmäkulmassa, että olisipa se ollut tietyllä tavalla ennakkoasetelmien hakua HIFK:n puolelta. Enemmän se toi kuitenkin mieleen muistoja lapsuudesta.

− Tuli vielä enemmän mieleen kaikkien rakastamat ulkojäät lapsuudesta. Silloinhan valot olivat aina mitä olivat. Välillä kaupunki oli unohtanut laittaa ne päälle ja aurata jään, silloinhan se aina harmitti, Manner muisteli.

Mannerin valmennusryhmä oli laittanut jo maanantain harjoituksiin maalit kasvoihin. Tietyllä tavalla heistäkin tuli hetkeksi pikkupoikia, jotka ovat jälleen luonnonjäällä pelailemassa.

− Näin se pitää ollakin. Meidän ryhmässämme on sellainen iso sanonta, kuin "lupa olla oma itsensä". Yhteistä johtajuutta olemme koko kauden ajan harrastaneet pelaajien kanssa, ei tässä kukaan yritä olla toisen yläpuolella.

− Sellaista "happy family" -meininkiähän meillä on ollut koko kausi, eikä sitä kannata ymmärtää väärin. Johtavien pelaajien johdolla joukkue tekee kovaa töitä yhdessä silloin, kun on sen työn aika. Kun työ ohi, olemme normaaleja ihmisiä, jotka haluavat pitää toisistaan huolta ja voida hyvin. Se näkyy myös meidän valmennustiimissä, siellä on aitoa pelille heittäytymistä, Manner päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle