HIFK heittää apinan harteilta, Kärpät murskaa KooKoon

LIIGA / Artikkeli
Joonas Rask on saanut tililleen onnistumisia viime peleissä.
Lauantain kierrokselta lähdetään hakemaan monivetokertoimia Kärppien suurimaalisella voitolla KooKoosta sekä HIFK:n voitolla Tapparasta.

Lauantain poiminnat kohteeseen moniveto 5

KooKoo 1/2 - Kärpät 5/6/7

Kärpät on voittanut kahdeksan edellistä otteluaan ja kahdeksastatoista viime kamppailusta se on hävinnyt vain kaksi. Oululaisten materiaali on samaan aikaan sekä leveä että laadukas. Mikael Ruohomaan johtama ykkösketju on koko Liigan vaarallisin kolmikko, mutta ratkaisuvoimaa löytyy myös alemmista kentällisistä. 

KooKoo on pelannut viime kierroksilla tuloksien valossa ailahtelevasti. Vaikka tilille on napsahtanut myös voittoja, samat pelilliset ongelmat ovat olleet olemassa ja voitot ovat olleet monilta osin onnistuneen maalivahtipelin varassa. Vastustajat ovat päässeet laukomaan maalin lähietäisyydeltä huomattavasti kouvolalaisia ahkerammin. 

Kärppiä vastaan on turha unelmoida pisteitä, mikäli joukkueen puolustusalueen puolustuspeli ei tiivisty. Kärpät on koko Liigan tehokkain viimeistelijä ja sillä on tilillään eniten tehtyjä maaleja. KooKoo on puolestaan päästänyt viidenneksi eniten maaleja, joten suuremman kertoimen hakeminen runsasmaalisemmalla ottelulla on perusteltavissa. 

TPS 3/4 - SaiPa 1/2

TPS on saanut sairastupaa tyhjemmäksi, samalla pelin taso on vakiintunut. Viimeisessä viidessä ottelussaan joukkue on jäänyt pisteittä vain kerran, eikä se ole päästänyt kertaakaan enempää kuin kaksi maalia. Toisaalta joukkueen viimeistely on ollut ajoittain tehotonta, vaikka paperilla hyökkäysvoimaa on rutkasti. 

Ilari Filppula, Tomi Kallio, Eric Perrin ja kumppanit kyllä pystyvät pusertamaan hallinnasta riittävän monta maalia voittoon. 

SaiPa on alun haparoinnin jälkeen osoittautunut taistelevaksi joukkueeksi. SaiPa ei ole sarjan taitavin joukkue, mutta se on löytänyt keinon taistella pisteitä jokaisena iltana. Joukkue tukee pelinsä vahvaan maalivahtipelaamiseen, joka ei ainakaan heikennyt Jussi  Markkasen palattua jakamaan vastuuta Frans Tuohimaan kanssa. 

SaiPalla on ollut vaikeuksia peräkkäisten päivien pelien jälkimmäisissä otteluissa. Kaikkiaan joukkueella on ollut neljä peräkkäisten päivien peliä ja kertaakaan se ei ole onnistunut keräämään täyttä pistepottia jälkimmäisistä peleistä. Kun TPS:llä on vielä materiaali- ja kotikenttäetu, on lapulle helppo laittaa TPS:n niukkaa voittoa, sillä ilman taistelua SaiPa ei pisteistä luovu. 

HIFK 3/4/5 - Tappara 1/2

Tappara on ottanut vahvan niskalenkin HIFK:sta viime vuosien aikana sekä runkosarjassa että pudotuspeleissä. Lauantain kierroksella HIFK:lla on kaikki edellytykset ravistella apinaa harteiltaan, vaikka Tapparan pitkä voittoputki tuli vasta päätökseensä. 

Tapparan teräksinen puolustus on rakoillut kahdessa viime ottelussa. Maalin suulla Dominik Hrachovina on joutunut torjumaan yhteensä 67 kertaa, mikä on Tapparan mittapuulla yllättävän suuri määrä. Laukauksista suuri osa on tullut myös maalin lähietäisyydeltä. 

HIFK:n käyrä on puolestaan nouseva. Kymmenen sakin ulkopuolellakin keikkunut helsinkiläisryhmä on jäänyt kymmenessä viime ottelussa pisteittä vain kerran ja noussut taisteluun paikasta kuuden parhaan joukkoon. Kotikentällään se on voittanut kahdeksan peräkkäistä ottelua. Kauden ainoa suora kotitappio tuli syyskuun loppupuolella Jukureita vastaan. 

HIFK:n heikoin osa-alue on puolustusalueen pelaaminen, sillä vastustajat ovat pystyneet korkealla prässillä horjuttamaan helsinkiläisten avauspelaamista. Lauantain ottelussa HIFK saa lisää etua levosta. Tappara pelasi perjantaina TPS:ää vastaan, rasitus saattaa hyvinkin näkyä juuri prässäämisessä sekä karvauspelaamisessa. 

Moniveto 5
144 riviä, panos 0,20€
28,80€

» Lähetä palautetta toimitukselle