Hansulinho vei NHL 18 -turnauksen mestaruuden – ”Paremmalta ei voisi tuntua!”

Muut Sarjat / Artikkeli
Tuore mestari käsitteli palkintoa kultahansikkain.
Kuva © Markus Leskinen
SJK eSportsin Hannes ”Hansulinho” Kettunen voitti Kampin kauppakeskuksessa pelatun NHL 18 -konsolipeliturnauksen. Finaalissa kaatui hallitseva Suomen mestari Juho ”eskoeinari” Sillantaus. Mestaruus täydentää viisinkertaisen Suomen mestarin ja maailmanmestaruuskisoissa pronssia saavuttaneen miehen palkintokaappia.

Toista kertaa Helsingin järjestetty IS-cup keräsi mukaan Suomen kovimmat NHL 18 -pelaajat. Kahta kutsupelaajaa lukuun ottamatta pelaajat raivasivat tiensä turnaukseen netissä pelattujen alkukarsintojen, sekä perjantaina pelatun paikalliskarsinnan kautta.

Kauppakeskuksen neljännen kerroksen hämärässä nurkassa turnausta seurasivat lähinnä pelaajien kavereista ja läheisistä koostuneet kannustusjoukot, sekä muutamat kiinnostuneet ohikulkijat. Nettistreamin kautta katsojia oli parhaimmillaan yli 2000.

Lauantaina päivällä alkaneen lohkovaiheen ainoita yllätyksiä oli SJK eSportsin Risto "Dominointi" Järven tippuminen. Dominointi pääsi lauantain lohkovaiheeseen vasta perjantain paikalliskarsinnasta, sillä nettikarsinnoista paikka lopputurnaukseen ei auennut.

Myös SJK:ta edustava ja turnauksen tunnetuin pelaaja Hannes "Hansulinho" Kettunen oli vaikeuksissa lohkovaiheessa. Ensimmäisen pelinsä Vesa "Dreamickie" Rajamäelle hävinnyt Hansulinho oli toisessa ottelussaan selkä seinää vasten. Leo "Leksa94" Torria vastaan mies nousi kuitenkin tappioasemasta tasoihin ja voitti ottelun jatkoajalla 3–2.

Pudotuspelivaiheessa ei yllätyksiä nähty

Pudotuspelit pelattiin paras kolmesta -sarjoina. Puolivälierien jännittävin pelisarja nähtiin Dreamickien ja SM- sekä IS-cup hopeamitalisti Erik "I_EKI_I" Tammenpään välillä. Toisen pelin itselleen jatkoajalla taistellut I_EKI_I vei sarjan lopulta 2-1. Puolivälierien suorana nettilähetyksenä nähty Hansulinhon ja Jim "Sadapoika" Leskisen välinen sarja meni Hansulinholle suoraan kahdessa pelissä.

Välierien aikaan paikalle kertynyt yleisökin alkoi todella innostumaan, kun jäljellä oli enään neljä tämän hetken parasta pelaajaa. Finaalipaikasta taistelivat vastakkain I_EKI_I ja Hansulinho, sekä tuore Suomen mestari Juho "eskoeinari" Sillantaus ja SM-pronssimitalisti Sami "buranaburana" Piiparinen. Molemmat otteluparit ratkesivat vasta kolmansissa otteluissa. Kuukausi SM-kullan jälkeen Sillantaus selvitti tiensä jälleen finaaliin voittamalla buranaburanan otteluin 1–2.

Kovasti odotetussa välierässä I_EKI_I ja Hansulinho ottivat mittaa toisistaan ensimmäistä kertaa. Ensimmäinen ottelu ratkaistiin vasta jatkoajalla, kun ottelun voittajaksi nousi I_EKI_I luvuin 5–4. Seuraavat ottelut Hansulinho vei kuitenkin nimiinsä luvuin 3-1 edeten turnauksen finaaliin.

Suomen mestari taipui suoraan kahdessa ottelussa

Finaalien alkaessa lähes kaikki jäljellä olleet katsojat olivat kerääntyneet tiiviisti finalistien pelipisteiden ympärille. Huikeaa jännitysnäytelmää finaalisarjasta ei lopulta muodostunut, mutta yleisöä se ei tuntunut haittaavan. Molemmat ottelut päättyivät 4-2 Hansulinholle ja mestaruusjuhlat alkoivat heti pelaajien kättelyn jälkeen.

Finaalipelien jälkeen Hansulinho palkittiin turnauksen mestarina. Muutoin vaatimattoman ja rauhallisen oloinen mies saapui vastaanottamaan palkintoa kultaiset hansikkaat kädessään.

– Paremmalta ei varmaan voisi tuntua, oli niin hullu turnaus. Parhaat pelaajat olivat paikalla ja paljon oli tiukkoja matseja. Se tekee tästä entistä maukkaampaa. Esimerkiksi viisi vuotta sitten voitettu mestaruus ei tuntunut näin vaikealta. Skene on kasvanut ja pelaajat ovat parantuneet. Taso on tällä hetkellä ihan älytön, Hansulinho kertoi turnauksen jälkeen.

Katso tästä turnauksen finaali.

» Lähetä palautetta toimitukselle