Keskustelupalstalla on huoltokatko, jonka aikana se ei ole käytettävissä
KalPalta odotetaan voittoa Lappeenrannan perjantai-illassa.

Antti Tyni

Hämeenlinnassa ei maaleilla juhlita, JYP ja KalPa puolestaan juhlivat

Perjantain kolmen ottelun Liiga-kierros tarjoaa maistuvia kertoimia muun muassa KalPan ja JYPin voitoille.

HPK-Tappara, alle 4,5 maalia, 1,80

HPK on ollut alkuvuodesta hurjassa iskussa ja voittanut jo viisi peliä putkeen. Hämeenlinnalaisryhmän voittojen takana on kuitenkin ollut pitkälti Oula Palven johtaman hyökkäysketjun tehot, jotka ovat kannatelleet ryhmää.

Tapparan otteet ovat olleet viime aikoina hyvinkin ailahtelevia ja varsinkin viimeistely on ollut tehotonta. Kirvesrinnat ovat tehneet tämän vuoden puolella pelaamissaan viidessä ottelussa seitsemän maalia, joista kolme syntyi viime ottelussa KooKoota vastaan.

Tamperelaisryhmä on kuitenkin pystynyt pitämään myös oman päänsä puhtaana eli sen ottelut ovat olleet melko vähämaalisia. Alle 4,5 maalin kokonaismaalimäärän alle on jääty Tapparan peleissä tämän vuoden puolella neljässä viidestä.

HPK:kin on osoittanut pystyvänsä puolustamaan tiiviisti viisikkona ja maalivahtipelikin on toiminut vähintään kohtuullisesti, joten Tapparakaan tuskin maalijuhlia pääsee järjestämään. Tapparan tiivis puolustus on myös myrkkyä HPK:n kapealle ratkaisuosastolle, joten ottelusta voidaan odottaakin melko vähämaalista. Alle 4,5 maalin kokonaismaalimäärästä tarjottava kerroin 1,80 onkin varteenotettava pelikohde.

JYP, 2,25

Pelicansia vaivaa jälleen alkukaudesta tuttu loukkaantumissuma, jonka vuoksi lahtelaisryhmästä on sivussa peräti yhdeksän pelaajaa, joiden joukossa ovat muun muassa Jesse Mankinen, Hannes Björninen ja Casimir Jurgens.

Lahtelaisjoukkueen tehot ovat olleet viime aikoina pitkälti Antti Tyrväisen, Jesse Saarisen sekä puolustajakaksikko Libor Sulak-Mikko Kousan harteilla. Joukkueen kultakypärä Iikka Kangasniemen sekä isossa roolissa pelaavan keskushyökkääjä Miska Siikosen tehot ovat olleet erityisesti kateissa, sillä kaksikko on tehtaillut kuluvan vuoden kuudessa ottelussa yhteensä tehot 2+1.

JYPinkin esitykset ovat vaihdelleet, mutta jyväskyläläisryhmän perussuoritustaso on kuitenkin sen verran korkea, että se on kannatellut ryhmää heikompinakin hetkinä. Tuloksellisesti JYP on kuitenkin vakuuttanut, sillä edellisistä 10 ottelusta voittoja on tullut kahdeksan.

Jyväskyläläisryhmän materiaali on huomattavasti loukkaantumisten runtelemaa lahtelaisryhmää vahvempi ja siltä löytyy ratkaisuvoimaa laajemmalti. Tiistainen CHL-reissu Tsekkeihin toi omat rasituksensa, mutta silti hurrikaanipaitojen voitosta tarjottu kerroin 2,25 on kelpo pelikohde.

KalPa, 2,50

SaiPan esitykset ovat olleet viime aikoina vaisuja. Lappeenrantalaisryhmän puolustuspelaaminen on ollut epävarmaa ja maalintekokin on ollut tehoiltaan vaihtelevaa. Frans Tuohimaa maalilla on pelastanut paljon, mutta aivan alkukauden huippuvireessä hänkään ei ole ollut.

KalPa perustaa pelinsä vahvaan viisikkopelaamiseen ja se onkin toiminut pääosin hyvin. Puolustuspelaaminen on ollut tiivistä ja maalinsuulla Niko Hovinen on esittänyt vahvoja otteita. Tämän lisäksi joukkue on ollut tehokas maalipaikoissa, vaikka ei niitä aina valtavasti pääse luomaankaan.

Kuopiolaisryhmä jatkaa tiivistä pelaamistaan myös Lappeenrannassa ja SaiPa hakkaa päätään kuopiolaismuuriin. KalPa onnistuu puolestaan omissa paikoissaan tehokkaasti ja kääntää tiukan pelin edukseen. Kuopiolaisjoukkueen voitolle tarjottu kerroin 2,50 onkin maistuva pelikohde.

Lue myös

Ainutlaatuinen tilastoselvitys paljastaa: Liigan uskottomimmat fanit ovat Turussa ja Kuopiossa

LIIGA | 26.1.2018 11:59
Rauman Lukolla on Liigan uskollisin kotiyleisö. KalPalla ja TPS:llä puolestaan uskottomin. Jatkoajan laaja tilastoselvitys kymmenen edellisen kauden ajalta paljastaa, millä Liiga-paikkakunnilla kiinnostaa eniten kiiltävä ja missä ovat seuroille uskollisimmat elämänkumppanit. lue lisää

Liigaseurojen viime tilikausi näyttää positiiviselta – katso seura seuralta

LIIGA | 11.8.2017 15:03
Moni liigaseura teki viime kaudesta hyvää taloudellisesta tulosta. Mestaruuden voittanut Tappara ja hopeaa saanut KalPa takoivat myös eniten euroja. lue lisää

Tehokaksikko vei HPK:n tehot mukanaan, JYPin vahvalle vireelle jatkoa

LIIGA | 27.2.2018 10:17
Tiistain Liiga-kierroksella kärkimiehensä myyneen HPK:n viimeistelytehokkuuteen ei riitä enää uskoa. Ilveksen ja Pelicansin tehoiluun sen sijaan luotetaan, kuten myös JYPin voittoputken jatkumiseen. lue lisää

Liigan pudotuspelisivusto 2017

LIIGA | 18.4.2017 13:15
Liigan pudotuspelit alkavat 1. kierroksen otteluilla. Jatkoaika seuraa kevään huipennusta aina huhtikuun lopun finaaleihin asti. lue lisää

Vihellyksen jälkeen: Ennakkosuosikeillakin kompastuskivensä puolivälierissä − HIFK:lle jää käteen tyhjä arpa

LIIGA | 19.3.2018 14:00
Liigan puolivälierät ovat jo ovella, ja edessä on neljä toinen toistaan kiihkeämpää kamppailua paikasta neljän parhaan joukkoon. Mukana menossa ovat tietenkin Vihellyksen jälkeen -podcastista tutut toimittajat uusine analyyseineen ja sivaltavine tulkintoineen. lue lisää

Kommentit

Tulosvetovihjeet

HIFKJYP
"JYP ei onnistu tasoittamaan ottelusarjaa"
Ottelun kuvasta on helppo odottaa erilaista kuin Jyväskylässä, sillä HIFK tulee lisäämään aktiivisuuttaan. Tämä korostaa JYPin selviytymistä paineen alla ottelun kulmakiveksi. HIFK:n tasapaino puolustussuuntaan on toinen iso asia hyökkäyspelin korostuessa heidän pelisapluunassaan. HIFK voittaa tiukan ottelun niukalla marginaalilla, eikä jatkoaikaa tule sulkea pois kuvasta.
  • 2
  • 3
  • 2
  • 3
KalPaTappara
"KalPa tasoittaa ottelusarjan"
Aktiivinen ote tuo ottelun hallinnan KalPalle perjantaina. Tappara toki osaa tiiviillä viisikkopuolustuksella puolustaa maalipaikkoja pois, mutta tällä kaudella jänne ei ole tahtonut kestää koko 60-minuuttista. Kun mukaan otetaan KalPan terävöittämä puolustuspelaaminen, kirvesrintojen maalipaikat tulevat vähenemään. Tätä kautta KalPa tasoittaa ottelusarjan.
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2

Luetuimmat

Aku Kestilä

Pelicans #25 L lh
s. 1994 Pyhäjoki
181CM / 78KG
SOPIMUS: 2018