Entinen NHL-maalivahti keskusteli radiossa johtajuudesta: "Ei, me emme virtsaa suihkuun"

NHL / Artikkeli
Rick DiPietro edusti NHL-uransa ajan pelkästään Islandersia.
Kuva © Getty Images
Pelaajauransa viime kaudella lopettanut Rick DiPietro kokeilee nyt uraa radiokommentaattorina.

Entinen New York Islandersin maalivahti Rick DiPietro hakee nyt uraa kommentaattorina. Jatkuvien loukkaantumisten vaivaama vuoden 2000 varaustilaisuuden ensimmäinen poiminta lopetti pelaajauransa viime vuonna, ja meneillään on kova työ uuden uran luomiseksi.

DiPietro ehti pelata NHL-urallaan reilut 300 runkosarjan ottelua. Parhaiten hänet muistetaan karmeasta 15 vuoden sopimuksesta, jonka maalivahti ja Islanders solmivat vuonna 2007. Sopimusta ei koskaan pelattu loppuun asti.

Torstaina ESPN:n radiolähetyksessä keskustellut DiPietro jutteli vetäjilleen johtajuudesta. Huumorilta ja paljastuksilta, mutta myös kiinnostavilta yksityiskohdilta ei vältytty.

"Jashin ei ollut todellinen johtaja"

DiPietro kertoi lähetyksessä Islandersin olleen aikanaan ristiriidoissa, kun valmennus tai GM tuli ilmoittamaan joukkueen uudesta kapteenista. DiPietron mukaan näin kävi Aleksei Jashinin kanssa, eikä pukukoppi toipunut asiasta pitkään aikaan.

DiPietro kävi lähetyksessä läpi sitä, kuinka taitavakaan pelaaja ei aina ole todellinen johtaja. Lisäksi DiPietro keskusteli siitä, kuinka todellinen johtajuus muodostuu pukukopissa ja joukkueen sisällä. Jashinille annettiin kapteenin natsat, vaikka hän ei ollut joukkueessaan varsinainen johtajatyyppi.

Nykyistä kapteenia John Tavaresia DiPietro kehui puolestaan vilpittömästi, vaikka onkin jo lopettanut oman pelaajauransa.

− Siinä on jotain, mitä tarvitset nimetessäsi kapteenin. Loistoa, joka kantaa koko joukkuetta. Kun joku tulee joukkueeseen, hän ajattelee "Vau, Tavares on tämän joukkueen kapteeni. Hän edustaa jotain hienoa. Haluan olla osa sitä".

"Me emme virtsaa suihkuun"

DiPietron illan huumoripläjäys tuli DiPietron kertoessa Bill Guerinin johtajuudesta. Maalivahdin mukaan hän oppi sitä henkilökohtaisesti ensimmäisen kerran virtsattuaan joukkueen suihkussa.

Nuoruudessaan Guerinia ja muita Yhdysvaltojen tähtiä itsekin yhdysvaltalainen DiPietro oli kerran joukkueensa suihkussa, kun vastikään Islandersiin hankittu Guerin sattui sinne samaan aikaan.

Ajatuksissaan ollut DiPietro oli virtsannut suihkuun, kun Guerin päätti tylyttää nuorta maalivahtia asiasta.

− Mitä sinä teet, kysyi Guerin DiPietrolta.

DiPietro oli kertonut virtsaavansa suihkuun, ja vähätellyt asian vakavuutta. Guerin oli ollut jyrkästi toista mieltä ilman sen kummempia perusteluja.

− Ei. Me emme virtsaa suihkuun, Guerin tylytti maalivahtia.

Tämän jälkeen DiPietro kertoi, ettei ole tapahtuman jälkeen pystynyt käymään suihkussa ilman, ettei kuulisi Guerinin ääntä ohjaamassa tekosiaan.

− Se oli opettavainen hetki ja hetki johtajuutta. En voinut tehdä sitä enää. Bill Guerin ei hyväksyisi sitä.

DiPietron koko haastattelun voit kuunnella täältä.

Alkuperäinen juttu aiheesta (Lighthouse hockey)

» Lähetä palautetta toimitukselle