Edmonton Oilersin muutosten kesä

NHL / Artikkeli
Connor McDavidin aikakausi on virallisesti alkanut.
Kuva © Getty Images
Edmonton Oilersin toimitusjohtaja Peter Chiarelli toteutti vihdoin ne lupaukset, joihin aiemmat toimitusjohtajat eivät kyenneet. Jo reilun kahden viikon jälkeen Oilers näyttää ihan eri joukkueelta.

Edmonton Oilersin toimitusjohtaja Peter Chiarellille kuluva kesä on ollut kiireinen. Työtä on riittänyt niin joukkueen parantamisen kuin seurajohdon uudistamisenkin parissa. Ensi töikseen Chiarelli laittoi joukkueen päävalmentajan vaihtoon. Loistavaa työtä kevätkaudella tehnyt Todd Nelson sai tehdä tilaa etunimikaimalle, kun Kanadan keväällä maailmanmestariksi luotsannut Todd McLellan siirtyi Oilersin penkin taakse. McLellan tiedetään vaativaksi valmentajaksi, joka kuitenkin kuuntelee myös pelaajia. 

Vain reilu viikko ennen varaustilaisuutta Oilers tuuletti kykyjenetsintäosastoaan kovalla kädellä. Molemmat pääkykyjenetsijät Stu MacGregor ja Morey Gare saivat lähteä ja Bob Green otti vastuun seuran kokonaisvaltaisesta kykyjenetsinnästä.  Etenkin MacGregorin ensimmäisen kierroksen jälkeinen varaaminen on ollut katastrofaalisen heikkoa, joten hänen potkunsa eivät tulleet yllätyksenä. Sama pätee myös Gareen, joka ei ole kovinkaan montaa onnistunutta löytöä tehnyt. 

Varauksia ja kauppoja

Itse varaustilaisuus meni Oilersin kannalta hieman kaksijakoisesti. Connor McDavid oli odotettu valinta ykkösvarauksena, mutta fanien keskuudesta kantautui paljon rutinaa monien varausvuorojen eteenpäin kauppaamisesta.

Myös Martin Marincinista luopuminen herätti närää faneissa. Silti Cam Talbotin, Eric Gryban ja Griffin Reinhartin hankinnat olivat tärkeitä ja paransivat niitä osa-alueita, joilla puutteita oli. Etenkin Talbot saa nyt elämänsä tilaisuuden näyttää, että hänestä on NHL-ykkösvahdiksi. Myöhemmillä kierroksilla varatuista pelaajista maininnan arvoinen on Caleb "Sethin veli" Jones, jolle on povattu isoveljensä kaltaista NHL-uraa.

Kaupanteko jatkui heti varaustilaisuuden jälkeen, kun Chiarelli lähetti Boyd Gordonin Phoenix Coyotesiin vaihdossa Lauri Korpikoskeen. Monet ihmettelivät kaupan ajoitusta ja Oilersin antamaa vastinetta, mutta Chiarelli tiesi täsmälleen mitä oli tekemässä.

Gordonin aika seurassa oli jo tullut tiensä päähän, eikä hänestä ollut enää isompaa hyötyä. Korpikoskesta Oilers saa nopean ja työteliään laiturin, joka pystyy myös pisteidentekoon oikeiden ketjukaverien kanssa. Korpikoski on erinomainen joukkuepelaaja, jonka voi sijoittaa mihin tahansa rooliin ja myös erikoistilanteisiin. 

Iso kala haaviin

Andrej Sekeran saaminen Oilers-paitaan vapaiden agenttien markkinoilta oli iso sulka Chiarellin hattuun. Kyseessä on erinomainen kiekollinen puolustaja, jota voi käyttää missä tahansa tilanteessa. Sekera on iso parannus Oilersin heikohkoon pakistoon ja hän on mitä todennäköisimmin joukkueen ykköspakki tulevalla kaudella.

Andrej Sekera on ollut Oilersin tärkein hankinta kuluvana kesänä.
Kuva © Getty Images

 

Sekerasta voivat muut puolustajat katsoa mallia, miten tilanteet pelataan oikein. Eritoten Justin Schultz, jonka oman pään pelaaminen on ollut todella luokatonta. Kesän hankintojen myötä Oilersin pakistossa on pitkästä aikaa kilpailua ja ennen pitkää joku tullaan myös kauppaamaan muualle. 

Chiarelli paikkasi myös Gordonin jättämän aukon hankkimalla Mark Letestun Columbus Blue Jacketsista. Gordoniin verrattuna Letestu on todella huima parannus joukkueen alempiin ketjuihin. Hän pystyy tekemään 20 maalia kaudessa ja lukeutuu myös liigan parhaisiin alivoimapelaajiin. Etenkin aloituksissa Letestu on erittäin käyttökelpoinen pelaaja.

Connor McDavidin NHL-sopimus oli vain ajan kysymys ja lopulta tulokasleirin toisena päivänä superlupaus pisti nimensä sopimuspaperiin. McDavidin paikka kauden aloituskokoonpanossa on jo nyt selviö.

Tulopuolella ovat myös huippulahjakkaat Leon Draisaitl ja Darnell Nurse, joista ensinmainittu saattaa aloittaa kauden laitahyökkääjänä. Se antaisi Oilersille jälleen yhden uuden hyökkäyspään aseen. Myös kevään NHL-otteluissaan säväyttänyt Andrew Miller kärkkyy pelipaikkaa hyökkäävistä ketjuista.

Silti Chiarellilla riittää vielä tekemistä. Pakisto ei ole parannuksista huolimatta edelleenkään NHL:n kärkitasoa ja maalivahdit ovat yhä kysymysmerkki. Silti kuluva kesä on näyttänyt Oilersin olevan vihdoin oikealla tiellä. 

» Lähetä palautetta toimitukselle