Edes kurittomuus ei horjuta porilaista pudotuspelijunaa

LIIGA / Artikkeli
Ässät jättää Lukon taakseen ja marssii puolivälieriin.
Kuva © Arno Hämäläinen
Pudotuspelien ensimmäinen kierros jatkuu torstaina. Ässät paketoivat Satakunnan taiston, mutta SaiPa ja Pelicans tarvitsevat kolmannen ottelun keskinäisen paremmuuden ratkaisemiseen.

Ässät -1, 2,85

Ässät nappasi ensimmäisen kiinnityksen puolivälieräpaikkaan ollen selvästi Lukkoa parempi pelillisesti, vaikka peli päättyikin vain yhden maalin erolla. Sortuminen helmasyntiin, rangaistuksiin, väsytti avainpelaajia, mikä vei terää viisikkopelistä.

Ylivoimapelaaminen ei kuitenkaan ole kuulunut Lukon vahvuuksiin, mikä sopii heikon hyökkäyspelaamisen kuvaan. Kovia kolauksia kokenut hyökkäyskalusto ei kuulukaan enää liigan nimekkäimpiin, eikä nimekkään ykkösketjun peli-ilmeestä ole havaittavissa itseluottamusta.

Tämä sopii erinomaisesti itseluottamusta puhkuvan patapakan pirtaan. Koska askelmerkit sarjalle on jo haettu, alusta tullee hieman rauhallisempi ja varmistelevampi.

Mitä pidemmällä ottelu etenee vähintään tasatilanteessa, sitä hedelmäisempi asetelma on vieraiden kannalta. Loppua kohden Lukko joutuu ottamaan jo riskejä, joista Ässät rankoo. Puolivälieräpaikka irtoaa suoraan kahdessa ottelussa Ässille, joka kasvattaa johtonsa yli yhden maalin suuruiseksi vielä ottelun loppupuolella.

Pelicans yli 3,5 maalia, 3,75

Ensimmäinen kiinnitys meni SaiPan laariin, mutta Pelicans ei ole vielä sanonut sanaansa. Ennakkoluulottomuus ja pudotuspeleihin luotu taisteleva pelityyli laittavat SaiPan ahtaalle katkaisupaikassa.

Näistä katkaisupaikoista sekä Tero Lehterällä että hänen suojateillaan on kovin vähän kokemusta. Petri Matikainen on keitetty kovissa vesissä, ja häneltäkin löytyy vielä ässiä hihasta.

SaiPan taitopelaajat tullaankin varmasti laittamaan fyysisellä pelillä testiin. Tämä saattaa horjuttaa lappeenrantalaisten pelikuria, mikä avaisi hyökkäysvoimaisille lahtelaisille laadukkaita maalipaikkoja.

Painopiste tuleekin olemaan SaiPan päädyssä Pelicansin vyöryttäessä hyökkäyksiä jopa uhkarohkeasti. Hermostuneisuus huokuu keltapaitojen pelistä, eikä Pelicans jätä tätä tilaisuutta käyttämättä. Lahtelaiset mättävät mukavan määrän maaleja, joilla ratkaisu viedään lauantaiksi Kisapuistoon.

» Lähetä palautetta toimitukselle