DJ-kohut romukoppaan ja takaisin mestaruustaistoon

MESTIS / Artikkeli
Jukurit on yhden voiton päässä mestaruudesta.
Kuva © Jukka Rasimus / Kuvakori.fi
Jukureiden ja KooKoon finaalisarja on edennyt siihen pisteeseen, että kotijäällään tänään esiintyvä jukurilauma on yhden voiton päässä mestaruudesta. Historia on osoittanut, että sarjan katkaiseminen on ollut aina yksi jääkiekon haastavimmista toimenpiteistä.

Joukkueiden välisiä voimasuhteita ennen finaaleja arvioineet Simo Arkko sekä Teemu Karhu pysähtyivät pohtimaan sarjan nykytilannetta pienen juttutuokion muodossa.

Teemu Karhu: DJ-kohut ja muut pelille epäolennaiset asiat on hiljalleen siirretty sivummalle ja jälleen keskitytään itse asiaan. Luvassa on ensimmäinen ratkaisupaikka Jukureille kolmen voiton myötä ja vieläpä ihanteellisella tavalla joukkueen kotihallissa Mikkelin Kalevankankaalla. 

Onko aiemmat neljä ottelua vastanneet sinun odotuksia sarjasta?

Simo Arkko: Sarjan alku on ollut mielestäni odotetun tasainen, eikä suuria eroja joukkueiden välillä ole nähty. Tästä ei tullut läpihuutojuttua kummallekaan ja kentällä on nähty kaksi tasaista joukkuetta, jos ei oteta huomioon ottelua, jossa KooKoo jätti Jukurit maaleitta ensimmäisessä kotiottelussaan luvuin 5-0.

Ottelut ovat olleet pääosin tasaisia maalin pelejä, joten omat odotukset ovat ainakin toteutuneet. Kentällä ollaan nähty mukavasti tunnetta sekä kiekollista taitoa. 

Karhu: Olen samaa mieltä kanssasi. KooKoon tuoreus kolmessa ensimmäisessä ottelussa tuli itselleni isoimpana yllätyksenä. Pitkät sarjat eivät näkyneet näissä niin rajusti, vaikka ensimmäisessä ottelussa Jukurit tulikin odotetun kovaa otteluun. 

Sarjan neljäs ottelu olikin KooKoon kannalta tähän mennessä huolestuttavin. Joukkueella olisi ollut tarvittavat maalipaikat lyödä ottelu tasoihin, mutta aikeet kariutuivat heikkoon viimeistelyyn ja Roman Quemenerin hyvään maalivahtipeliin. 

Ottelun kokonaiskuvaa katsoessa minun silmääni ennen sarjaa painotettua väsymistä näkyi pikkuhiljaa oranssimustien otteluissa ja siitä seurasi huolimattomia ratkaisuja.

Arkko: Olen samoilla linjoilla. Jukurit tosiaan tuli alun lujaa, ja silloin KooKoo oli hyvin mukana kuvioissa. Jukureille ehti muodostua jopa pieni peikko hyvin pelanneesta KooKoo-vahti Frederic Cloutieristä, mutta sarjan kolmannessa ottelussa mikkeliläiset saivat luotua itselleen uskoa.

KooKoossa alkoi näkymään juurikin väsynemistä neljännessä ottelussa. Silmiin pistävää oli se, että KooKoo pääsi harvemmin yrittämään ykkössektorilta maaleja. Paikat silti maaleihin olivat, mutta Jukureiden tiivis puolustuspelaaminen koitui lopulta kouvolalaisten kohtaloksi.

Näkisin, että neljäs ottelu oli aika suuri käännekohta, sillä Jukurit tekin ison ryöstöretken Kouvolaan. Kuinka uskot KooKoon lähtevän tulevaan kamppailuun?

Karhu: Se on selvää, että KooKoon täytyy puristaa nyt viimeisetkin voimat koneesta irti. Edellisen ottelun ilme oli ponneton ja joukkue hyytyi useamman kerran Jukureiden keskialueen puolustusmuuriin ja hävisi päätykiekoissa normaalia enemmän kaksinkamppailuja.

Päävalmentaja Petri Mattila on maininnut sarjan aikana hullunrohkean pelaamisen, enkä usko, että KooKoo lähtee tätä muuttamaan tai kaitsemaan. Pieniä taktisia muutoksia on tiistain ottelun jälkeen tehtävä, mutta muuten mennään aiemmista otteluista opituilla asioilla.

Avausmaali on oranssimustille ehdottoman tärkeä ja sitä joukkueen pitääkin lähteä hakemaan ennakkoluulottomasti ja aggressiviisesti. Uskotko Jukureiden päättävän tulevan kamppailun mestaruusjuhliin?

Arkko: Vaikea tilanne tämä jälleen on kouvolalaisille. Jukurit olisi voitettava ja mainitsemasi avausmaalin tärkeys on etenkin KooKoolle tärkeä, sillä mitä pidempään Jukurit saa pidettyä oranssimustat maaleitta, sitä suuremmaksi tuska nousee.

Uskon, että Jukurit valmistautuu otteluun ammattimaisesti ja sinetöi itselleen mestaruuden. Tiistain ottelussa KooKoon pelaaminen näytti niin vaikealta, että pidän aikamoisena ihmeenä kouvolalaisten voittoa. Mahdollista se on, mutta ryöstöretkessä onnistuakseen on KooKoon oltava valppaana heti alusta asti. 

Karhu: Itsellänikin on tunne, että Jukurit laittaisi sarjan poikki. Kun asiaa pohtii tarkemmin, niin tämä sarja on jo tähän mennessäkin tarjonnut niin monenlaisia hetkiä ja voimasuhteiden vaihteluja yksittäistenkin pelien sisällä, että en lähtisi asiasta vetoa lyömään.

Hieno kiekkoilta on kaikista kysymysmerkeistä huolimatta luvassa ja nautitaan joukkueiden tarjoamasta viihteestä loppuun asti.

» Lähetä palautetta toimitukselle