Devils sai röyhkeyttä maalintekoon

NHL / Artikkeli
Tätä Michael Cammallerilta odotetaan New Jerseyssä – röyhkeää ajoa maalintekopaikkaan.
Kuva © Getty Images
New Jersey Devils poimi Michael Cammallerin ja Martin Havlatin kesän vapaa-agenttimarkkinoilta. Joukkueen hyökkäys siis vahvistui, mutta miten paljon?

Devilsin manageri Lou Lamoriello jatkoi tuttua perinnettä houkuttelemalla kahden kokeneen pelimiehen nimet sopimuspaperiin heinäkuussa.

Michael Cammalleri ja Martin Havlat liittyivät samalla pitkään joukkoon uransa ehtoopuolella olevia pelaajia, jotka ovat saaneet mahdollisuuden New Jerseyssä. Tunnetut eilispäivän pelaajat kuten Brendan Shanahan, Jason Arnott ja Petr Sykora ovat kukin pukeneet paholaispaidan päälleen NHL-uransa loppupuolella vaihtelevin menestyksin.

Lamoriellon tavoitteena on totta kai iskeä kultasuoneen, kuten Sykoran tapauksessa syksyllä 2011. Tuolloin tšekkihyökkääjä saapui Devilsin leirille try out -sopimuksella, ja osapuolet solmivat lopulta 650 000 dollarin arvoisen yksivuotisen sopimuksen. Sykora paukutti tuolla kaudella tehot 21+23 ja sijoittui kuudenneksi joukkueen sisäisessä pistepörssissä.

Havlatin terveys arveluttaa

Havlatin allekirjoittama sopimus menee hintaluokassaan samaan kategoriaan Sykoran taannoisen sopimuksen kanssa: yksi vuosi ja 1,5 miljoonaa dollaria. Taloudellinen riski on siis pieni ja vastineeksi Devils voi saada paljon kaivattua syvyystehokkuutta joukkueeseensa.

Havlatin loukkaantumishistoria on kuitenkin murheellinen: hän on joutunut jättämään väliin 85 runkosarjaottelua viimeisen kolmen kauden aikana. Vielä huolestuttavampaa Devils-fanien näkökulmasta on se, että pelaamissaan peleissä Havlat on vain harvoin näyttänyt siltä räiskyvältä taitohyökkääjältä, jota hän oli ennen loukkaantumiskierrettään.

Tšekkihyökkääjä on kuitenkin kehittänyt puolustuspelaamistaan Sharks-vuosinaan, mistä on ehdottomasti apua Devilsin tiiviiseen viisikkopuolustamiseen nojaavassa pelitavassa. Havlat ja Patrik Elias ovat siviilissä hyviä ystäviä ja vanhoja pelikavereita Tšekin maajoukkueesta, minkä pitäisi helpottaa Havlatin sopeutumista uuteen ympäristöön.

Cammallerilta odotetaan paljon

Michael Cammallerista halutaan pitkäaikaista apua Devilsin ontuvaan viimeistelyyn, minkä osoituksena hänen kanssa solmittiin kesällä viisivuotinen sopimus arvoltaan 25 miljoonaa dollaria. Cammallerin loukkaantumishistoria ei ole yhtä hälyttävä kuin Havlatilla ja lisäksi hänen viimeistelynsä on ollut viime vuosina vakuuttavampaa kuin tšekillä. Viime kaudella 32-vuotias Cammalleri iski 26 maalia, vaikka pelasi vain 63 ottelua ja nekin läntisen konferenssin toiseksi heikoimmassa joukkueessa.

Päävalmentaja Pete DeBoeria miellyttää varmasti ennen kaikkea Cammallerin röyhkeys maalinteossa, josta hän on tullut tunnetuksi urallaan. Cammalleri uskaltaa mennä hankaliin paikkoihin, joista nykyään suuri osa maaleista tehdään. Devilsiltä puuttui viime kaudella nimenomaan päättäväisyyttä ja röyhkeyttä maalinteosta, joten tässä mielessä Cammalleri on tervetullut lisä kokoonpanoon.

Ketjukaverit ovat lisäksi eri tasoa kuin Calgary Flamesissa, joten punalampun pitäisi välkähdellä säännöllisesti riippumatta siitä, kenen viereen Cammalleri asetetaan.

Cammalleri muistuttaa pelityyliltään hieman toista Michaelia, nimittäin Ryderia, joka tuotiin vuosi sitten ratkaisemaan samaa maalinteko-ongelmaa. Ryder pelasi runsaasta ylivoimavastuusta huolimatta tasoonsa nähden vaatimattoman kauden ja putosi kauden mittaan ketjuhierarkiassa. Tällä kaudella myös häneltä odotetaan tehoja, mutta katseet kääntyvät uuteen vahvistukseen. New Jersey Devils tarvitsee "Cammyn" tehoja palatakseen pudotuspeleihin.

Lähteet: capgeek.com, nhl.com

» Lähetä palautetta toimitukselle