Continental Cup kuvina, Day 3

Muut Sarjat / Artikkeli
Kavennusmaalin jälkeen alkoi pieni hulina.
Sunnuntaina oli Continental Cupissa merkityksettömien otteluiden päivä, Beibarys Aturau oli varmistanut lauantaisella voitollaan Vaasan Sportista koko turnauksen voiton ja etenemisen Stavangeriin seuraavaan vaiheeseen.

Päivä-peli käytiin Miskolci Polar Bearsin ja Beibarys Aturaun välillä, josta Aturau otti rutiinilla 0-4 voiton. Ottelu selvästi kahden tilanteen tasalla olleen joukkueen kohtaaminen jossa ei suurta paloa ollut. Unkarilaisille pelissä oli kuitenkin panosta itsensä voittamisen kannalta, eikä he tyytyneet täysin vain pelailemaan ottelua pois alta. Aturaun Kari Sihvonen, joka valittiin turnauksen parhaaksi, oli jälleen kantava voima syöttäen kolme Aturaun maaleista.

Lehdistötilaisuudessa Tim Kehler onnitteli kollegaansa turnauksen voitosta, omiensa pelaamisen hän oli tyytyväinen ja näki pelin kehittyneen kovassa turnauksessa eikä väsymyksen annettu haitata vaikka tahti oli kova.

Alexander Istominin kommentit jäivät saamatta tulkin äkillisen postumisen takia.
Turnauksen viimeisenä pelinä Sport otti yhteen Liepajas Metalurgsin kanssa. Pelätty sunnuntai-höntsä jäi toteutumatta ja Kuparisaaressa nähtiin kohtuullisen vauhdikas ottelu. Jälleen kerran, ensimmäinen erä oli Sportille tuskainen, ja vieraat karkasivat johtoon ensimmäisessä erässä. Toiseen erään Sport antoi vielä yhden maalin eteen ja Metalurgs siirtyi 2-0 johtoon. Hieman ennen puolta väliä Sport kavensi, ja samassa ajassu syntyi pieni tappelu Tomi Pekkalan ja Martins Giptersin välillä, jonka seurauksena molemmat lopettivat turnauksensa kesken ottelun. Varsinainen peliaika päättyi tasan, joten edessä oli jatkoaika. Markus Piispanen laukoi ratkaisun hieman jatkoajan puolen jälkeen, ja turnaus voitiin saattaa päätökseen.
Pelin jälkeen Metalurgsin päävalmentaja Voronin onnitteli kollegaansa voitosta ja kertoi tavoitteena olleen turnausvoitto ja paikka Norjan jatko-turnaukseen.

- Viimeinen peli oli vähän niin ja näin, kun panosta ei ollut. Olen kuitenkin tyytyväinen joukkueen esityksiin, hän päätti.

Pasi Räsänen totesi myös turnausvoiton olleen Sportin tavoite.

- Olen tyytyväinen viimeisen pelin voittoon, tästä on hyvä lähteä keskittymään tuleviin Mestis-peleihin ja kaikki voimavarat keskitetään jatkossa Mestikseen. Jostain syystä tänään joukkue lähti pelailemaan peliä pois, onneksi peli parani toisesta erästä eteenpäin. Hyvää turnauksessa oli myöskin lisätieto pelaajista, kuka pystyy tekemään mitäkin jatkoa ajattelen, Räsänen kommentoi mainiten erityisesti Kai Lehtisen pelaamisen hyökkääjänä normaalin tontin sijaan.