Boston Bruins – Suuria saappaita ja yllätyksettömiä aseita

NHL / Artikkeli
Boston Bruinsin tavoitteena on palata pudotuspelien maailmaan.
Kuva © Getty Images
Boston Bruinsin kausi päättyi toistamiseen peräkkäin täpärään putoamiseen pudotuspelikelkasta. Yksikin piste enemmän olisi nostanut joukkueen Detroit Red Wingsin edelle ja mukaan tosipeleihin.

Kun Bruinsin kauden lopputulosta peilataan materiaaliin, ei voida sanoa aikaisen kesäloman olleen yllätys. Joukkueen runko oli (ja on yhä) aiemmilta kausilta tuttu, ja marginaalimuutokset esimerkiksi siirtotakarajalla eivät kallistaneet bostonilaisten paattia suuntaan tai toiseen.

Suomalaisista Tuukka Rask pelasi kelpo kauden, muttei kuulunut liigan kuumimpiin torjujiin. Nyt KHL:ssä pelaavan Joonas Kemppaisen NHL-kokeilu jäi yhden kauden mittaiseksi.

Pelaajakartta Boston Bruinsin pelaajakartta

VLH

Brad Marchand
Matt Beleskey
Ryan Spooner
Frank Vatrano
Danton Heinen

KH

Patrice Bergeron
David Krejci
Riley Nash
Dominic Moore
Austin Czarnik

OLH

David Backes
David Pastrnak
Jimmy Hayes
Tyler Randell
Zach Senyshyn

P

Zdeno Chara
Torey Krug
Adam McQuaid
Kevan Miller
Colin Miller
John-Michael Liles
Jakub Zboril
Brandon Carlo
Joe Morrow

MV

Tuukka Rask
Anton Khudobin
Malcolm Subban

Valmentaja

Claude Julien

Toisen kautensa joukkueen toimitusjohtajana aloittavalta Don Sweeneyltä on odotettu ja toisaalta pelättykin radikaaleja muutoksia joukkueeseen, mutta kesä 2016 ei paljoa tunteita herättänyt.

Suurin muutos tapahtui, kun jo kauden aikana jatkuvasti siirtohuhuissa pyörinyt ruotsalaistykki Loui Eriksson päätti vaihtaa kotiosoitteensa Vancouveriin. Tilalle Bruins hankki vapaiden agenttien markkinoilta St. Louis Bluesin ex-kapteenin David Backesin. Aika näyttää, paikkaako jenkki Erikssonin aukot hyökkäyspäässä - ainakin pukukopissa miehestä on varmasti apua.

Seura päätyi myös ostamaan ulos puolustaja Dennis Seidenbergin sopimuksen, mutta selvää paikkaajaa saksalaiselle ei ole hankittu. Lisäksi kakkosmaalivahtina nähdään Jonas Gustavssonin sijaan Anton Khudobin, joka sai viime kaudella vastuuta Anaheim Ducksissa vain yhdeksän NHL-ottelun verran.

Lee Stempniakin Bruins-ura jäi 19 ottelun mittaiseksi, mutta uutena tulijana hyökkäyksessä esiintyy Carolinasta saapunut Riley Nash.

David Backes oli Bruinsin kesän merkittävin hankinta.
Kuva © Getty Images

World Cupissakin loistaneet kanadalaistähdet ovat timanttia myös NHL-jäillä

Bruinsin vahvuus tulevalla kaudella, kuten monilla aiemmillakin, on ykköskentän hyökkääjissä. Joukkueen sisäisen pistepörssin voittanut Patrice Bergeron, yhdessä hiljattain kahdeksan vuoden jatkosopimuksen kirjoittaneen Brad Marchandin kanssa, ovat Bruinsin tärkein ase.

Tukea kaksikko saa takuuvarmasti Backesilta ja David Krejcilta, mutta mahdollisesti myös nousujohteisia näyttöjä viime kausina antaneelta Matt Beleskeyltä ja läpimurron tehneeltä Ryan Spoonerilta. Lisäksi 20-vuotiaalle David Pastrnakille on varmasti vastuuta tarjolla.

Kun puhutaan Boston Bruinsin vahvuuksista, ei tietenkään sovi unohtaa Raskia. Vezina-kauden jälkeen suomalaisvahdin saama pelillinen tuki joukkueelta ei ole ollut kaikkein kiitettävintä, muttei 29-vuotiaan savonlinnalaisen omakaan taso ole valitettavasti ollut yhtä huima kuin vuosina 2012-14.

Puolustus ei Raskia pelasta tänäkään talvena

Jos Rask ei löydä parasta virettään, tulee joukkueen vastustajilla olemaan useat maalijuhlat TD Gardenissa. Bruinsin puolustus on tulevalla kaudella suoraan sanottuna heikko.

Vaikka kapteeni Zdeno Chara selviytyikin World Cup –vauhdissa erinomaisesti, ovat olosuhteet pitkän NHL-kauden aikana haastavammat. Tosin kuin Euroopan joukkueessa, Bruinsissa ei pelaa Roman Josia, jolle voisi antaa kiekollisen pelin ohjakset.

Slovakkijärkäle joutuu liian suuriin saappaisiin kiekollisessa pelissä, eikä pärjää liigan ykköspakkien vertailussa. Valitettavasti Bruins-puolustuksen kärkinelikko kokonaisuudessaan kalpenee kilpakumppaneiden vierellä vielä tylymmin.

Joukkueen puolustuksen innostusta herättävät valopilkut ovat lähinnä 19-vuotiaat Jakub Zboril ja Brandon Carlo. Carlo totuttelee kuitenkin ammattilaiskiekkoiluun vielä todennäköisesti AHL:ssä, kun taas Zboril pelannee vielä tulevan kauden QMJHL:ssä. Vuonna 2011 ykköskierroksella varattu Joe Morrow ei ole kehittynyt odotetulla tavalla, muttei häntä sovi vielä kokonaan unohtaa.

Toimituksen arvio:

Viime kaudella Bruinsin kunto oli jopa helppoa ennustettavaa, eikä kokonaisuus ole muuttunut vuodessa kovinkaan radikaalisti. Jos lukemamme merkit toteutuvat tänä vuonna, on joukkueen huhtikuu hieman viimevuotista valoisampi.

Bruins kamppailee jälleen tiukassa taistossa runkosarjan päätökseen asti, ja tällä kertaa se kantaa hedelmää. Bostonissa pelataan pudotuspelejä keväällä 2017.

» Lähetä palautetta toimitukselle