Bluesin välitodistukset, syksy 2014

LIIGA / Artikkeli
Bluesin pelaajilta odotetaan enemmän voittotervehdyksiä kevätkauden aikana.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Bluesin sarjasijoitus joulutauolle lähtiessä oli 12. Sen ollessa alle odotuksen heikkoja arvosanoja on pelaaja-arvioissa hyviä enemmän.

Maalivahdit

Eetu Laurikainen

Noussut kauden kestäessä Bluesin ykkösvahdiksi, vaikka vielä toistaiseksi Nieminen johtaa aloitetuissa peleissä 17-14. Ei ole päästänyt kolmea maalia enempää missään ottelussa, mikä on joukkueelle suuri apu.

Jani Nieminen

Ei ole pystynyt auttamaan joukkuetta voittoihin samaan tapaan kuin viime kaudella. Peleissä on uponnut myös helppoja maaleja enemmän kuin mitä maalivahti voisi päästää.

Puolustajat

Jere Seppälä

Viime kaudella säväyttänyt puolustaja ei ole onnistunut tällä kaudella. Useampi paha kiekonmenetys, joka on johtanut takaiskumaaliin. Kiekolliselta
puolustajalta tarvittaisiin myös tehoja aivan eri tavalla kuin mitä Seppälältä on saatu.

Otso Rantakari

Rantakarin vahvuudet ylivoimapelissä tiedettiin, mutta joka tapauksessa viisi maalia on tulokaspuolustajalle kova saavutus Liigassa. Omassa päässä kuitenkin ajoittain vaikeuksia, mistä myös negatiivinen tehopörssilukema kertoo.

Mikko Kuukka

Joukkueen paras puolustaja alkukaudella. Onnistuu pysäyttämään hyvin vastustajan hyökkäyksiä ja auttamaan kiekonriistoissa. Tehot eivät Kuukan
kaltaiselle pelaajalle merkitse juuri mitään, mutta niissäkin Zamorskyn ja Seppälän edellä, joskin ottelumäärä huomattavasti suurempi kuin tsekillä.

Ryan O'Connor

Tehnyt mukavasti pisteitä ollen Blues-puolustajien kakkonen Rantakarin jälkeen. Omassa päässä ajoittaista hapuilua, mutta siitä huolimatta on hieman kyseenalaista, että hän on seurannut pelejä usein katsomon puolelta.

Petr Zamorsky

Tšekin MM-puolustaja säväytti harjoitusotteluissa, mutta liigakauden esitykset ovat jääneet pettymykseksi. Sortuu liikaa sooloiluun, joka on näkynyt myös takaiskuina.

Victor Westermarck

Isokokoisena pelaajana piristävä poikkeus muiden espoolaisten nuorten joukossa. Debyyttikausi on sujunut varsin vahvasti niin puolustus- kuin hyökkäyspäädyssä.

Niklas Tikkinen
 

Blues-pakiston näkymättömin pelaaja alkukauden aikana sekä hyvässä että pahassa. Ei siis mitään katastrofaalista, eikä myöskään mitään säväyttävää.

Kalle Kaijomaa

Ennen syyskuisen Sport-ottelun loukkaantumista heikkoja esityksiä, mutta paluun jälkeen lähempänä sitä tasoa, mitä häneltä odotetaan. Yksi monista jatkosopimuksen kauden aikana tehneistä pelaajista.

Olli Malmivaara

Parantanut otteita kauden kestäessä, mutta edelleenkään ei ole sillä tasolla, mihin hän parhaimmillaan pystyisi. Malmivaaran tulisi löytää oikeanlainen fyysisyys peliinsä, mutta se voi olla Liigan tuomarilinjan kanssa vaikeaa.

Hyökkääjät

Timi Lahtinen

Ensimmäinen kausi aikuisten tasolla on sujunut osin Liigassa ja osin Mestiksessä, kuten odottaa saattoi. Ei merkittäviä väläytyksiä.

Robert Rooba

Esittänyt tarvittavaa röyhkeyttä enemmän kuin aikaisemmin. On tarpeeksi fyysinen pelatakseen liigassa, mutta ei ole tarpeeksi hyvä kiekollisena.

Stefano Giliati

Bluesin epätasaisimpia pelaajia. Välillä huippusuorituksia, mutta heikkoina päivinä hänestä on enemmän haittaa kuin hyötyä joukkuelle.

Jari Sailio

Tekee vahvaa työtä vastustajan ärsyttäjänä sekä alivoimalla. Tehopörssilukema kuitenkin joukkueen heikoin yhdessä Kaijomaan kanssa, joten täysin tyytyväinen kauteen ei voi olla.

Ville Korhonen

Vasta koeajan jälkeen loppukauden sopimuksen saanut laitahyökkääjä on vahvimpia onnistujia espoolaisjoukkueessa. Pisteiden arvoa nostaa niiden osuminen otteluiden ratkaisuhetkille.

Miro Aaltonen

Ei ole onnistunut ottamaan toivottuja kehitysaskeleita. Bluesin sentteritilanne on välillä pakottanut Aaltosen keskelle, ja se ei ole hänen kannaltaan optimaalinen tilanne.

Kai Kantola

Aloitti kauden todella vahvasti, mutta jalkavamman aiheuttaman tauon jälkeen otteet eivät ole olleet yhtä hyviä. Kaikesta huolimatta Bluesin onnistujia.

Artem Iossafov

Tarvitsee hyökkäävän roolin onnistuakseen, mutta pääosin on liigatasolla liian köykäinen siihen. Ei vakuuta puolustussuuntaan.

Roope Talaja

Paluu Espooseen nosti Talajan parhaat puolet jälleen esiin. Raataa vahvasti alivoimalla ja iskee myös maaleja pääosin vastustajan maalin edestä.

Valtteri Virkkunen

Ei ole esittänyt mitään erityistä, ja pelipaikka on ajoittain löytynyt Mestiksen puolelta. On jämähtänyt paikalleen urallaan.

Jussi Makkonen

Viime kauden hyvistä esityksistä ei ollut tietoakaan alkukaudella. Loukkaantuminen pysäytti kauden lokakuun lopulla, mutta joukkue ei näyttänyt kärsivän yhtään Makkosen poissaolosta.

Peter Tiivola

Esiintyy kelvollisesti varsinkin päästessään paremmalle pelipaikalleen sentteriksi. Vastuu ei ole ollut kovinkaan suuri, mutta kun pistesaldo näyttää edelleen kiikareita, ei siihen voi olla tyytyväinen.

Kim Hirschovits

On noussut sellaiseksi johtajaksi, jota häneltä odotettiin jo viime kaudella. Nyt ketjukaverit ovat paremmin kapteenin pelityylille sopivia.

Siim Liivik

Vaihtelevia otteita. Ajoittain on ehkä näyttänyt siltä, että Liivik on varonut liikaa ottamasta tyhmiä jäähyjä menettäen samalla omaa vahvuuttaan.

Bracken Kearns

Kaukalossa kanadalainen ei ole ollut sateentekijä, mutta henkisesti Kearns on ollut positiivinen pelaaja joukkueelleen. Maalit ovat jääneet yhteen.

Bluesin alkukauden pelaajista Antonin Honejsek ja Nico Aaltonen ovat jo poistuneet joukkueen riveistä, joten heitä ei arvosteltu.

» Lähetä palautetta toimitukselle