Blues-nuoret välieriin − "Seuran tilanne ei ole jäällä haitannut"

LIIGA / Artikkeli
Liigassa vähälle vastuulle jäänyt Rasilainen loisti puolivälierien tähtenä.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Blues nujersi Ässien haaveet välieräpaikasta nuorten SM-liigan pudotuspeleissä. Lauantaina porilaiset osuivat jatkoajalla, kun taas tiistaina oli Bluesin Victor Westermarckin vuoro onnistua. Vierailijat jatkoivat välieriin 4−5-lukemin.

Bluesin nuorten maalivahti Samuli Rasilainen joutui tiistain ratkaisevassa puolivälieräkamppailuissa melko kovaan tulitukseen. Kaiken kaikkiaan kärppätaustainen Rasilainen joutui venymään kiekon tielle 56 kertaa. Määrä on iso jopa A-nuorten ottelun jatkoaika mukaan luettuna.

− Kerran oli runkosarjassa melkein yhtä paljon torjuntoja. En tiedä, oliko tämä urani paras peli, mutta koskaan ei voitto ole tuntunut näin hyvältä, maiskutteli Rasilainen.

Ottelu eteni jatkoerään 4−4-tilanteessa, ja Ässille tarjottiin ratkaisun avaimia ylivoiman aikana. Blues ja Rasilainen selvisivät ahdingosta, ja Victor Westermarckin maalin jälkeen alkoivat espoolaisjuhlat.

− Ässät oli paperilla ja myös jäällä erittäin kova nippu, mutta me pärjäsimme yhteispelillä, arvioi nuori maalivahti.

Ässien maalilla pelanneen Arttu Kulmalan ilta oli murheellisempi kuin hänen virkaveljellään. Torjuntoja kertyi yli puolet vähemmän kuin Rasilaiselle, ja toisen ja kolmannen erän ensimmäiset laukaukset kohti porilaismaalia upposivat verkon perukoille.

Rasilainen pääsi testaamaan Liigan tunnelmaa pariin otteeseen Kaapo Kähkösen MM-kisareissun aikana. Vastuuta edustusjoukkueessa ei tullut paljon, mutta kokemus oli silti miellyttävä.

− Silloin huomasin, ettei tässä niin älyttömän kaukana olla tavoitteesta pelata Liigassa.

Vakuuttavasti porilaisten liigamiesten vetoja torjunut Rasilainen ei sen enempää stressannut espoolaisseuran eikä omastakaan tulevaisuudestaan.

− Kentällä Bluesin tilanne ei ole häirinnyt, sillä päätimme olla ottamatta paineita siitä, mihin emme voi vaikuttaa, kertoi Blues-vahti.

− Ei minulla ole vielä tarkempaa urasuunnitelmaa. Olen avoin kaikille mahdollisuuksille.

Bluesin surullinen tilanne mietitytti myös valmentaja Timo Hirvosta. Hän myös arvioi vaikutukset eri tavalla kuin joukkueen maalivahti.

− Paljon on koettu, ja suon pelaajille tämän mahdollisuuden. Tilanne ei ollut helppo kenellekään, kertoi espoolaiskäskijä.

Nuorten pudotuspelit ovat jo osoittaneet, että mahdollisuuksista ei ole pulaa.

− Nyt nautimme vähän aikaa, ja sitten ladataan uudestaan paukut näihin peleihin.

» Lähetä palautetta toimitukselle