Aurinkokuningas linjaa tulevaisuutta: "Uusi sukupolvi toteaa, päin persettä meni"

CHL, LIIGA, MESTIS / Artikkeli
Juhani Tamminen ei ole menettänyt uskoaan suomikiekkoon.
Kuva © Jaakko Stenroos - http://jaskan.kuvat.fi/
Juhani Tamminen nimeää Liigan sulkemisen tyhmimmäksi päätökseksi, mikä suomalaisessa urheilussa on tehty. Onko avoin sarja ja Mestiksen pelastaminen kuitenkaan enää mahdollista?

Laidasta laitaan -sarjan neljännen jakson toisessa osassa ryminä jatkuu. Marko Sjöblom, Lauri Lehtinen ja vieras Juhani Tamminen pohtivat nyt suomalaisen jääkiekon sarjajärjestelmää ja suljettua sarjaa.

Onko avoin Liiga kuitenkaan realismia, ja miksi?

- Sarjan aukaiseminen on totta kai mahdollista. Sarjan sulkeminen on tyhmin päätös, mitä meidän suomalaisessa jääkiekossa on tehty. Mutta niitä päätöksiä voidaan muuttaa. Nyt äkkiä lakki käteen!

- Tiistain TPS-Pelicans olisi ollut kaikissa muissa olosuhteissa mielenkiintoinen peli. Rakkaassa Turkuhallissa ilmoitettiin yleisömääräksi 3000 ihmistä ja takaan ja alleviivaan, että olisin ehtinyt kaikki kätellä, Aurinkokuningas linjaa.

Kolmikko pohtii myös, ketkä kiekkopäättäjät nousisivat vastavirtaan ja alkaisivat kannattaa avointa Liigaa vastoin liigapäättäjien yleistä tahtotilaa. Kuten loppupuheenvuorot kertovat, uskoa parempaan löytyy.

- Aika vähän niitä on, mutta valopilkkujakin löytyy. Peräänkuulutan edelläkävijyyttä. Harkimo, Kummola, ja niin edelleen, Tamminen pohtii.

- Täällä on tehty valtavasti hyviä päätöksiä. Muun muassa jääkiekon MM-kisojen tuominen Suomeen. Nyt maksamme vaan hintaa idioottimaisista päätöksistä. Tulee päivä, kun uusi sukupolvi tulee, ottaa lakin käteen ja toteaa, että meni päin persettä.

Kaiken muun ohella keskiöön nousee myös Mestiksen tila. Toiseksi kovimman kiekkosarjamme tuho saa Tammisen "sydämen itkemään verta".

- Mestis on menossa kohti katastrofia. Olen sen sarjan voittanut valmentajana ihan riittävästi. Nyt minä näen, sarja on suljettu ylhäältä ja alhaalta. Odotan vaan, että 12 paikkakunnalla laitetaan lappu luukulle.

Pääset itsekin keskustelemaan aina kiinnostavista puheenaiheista kolmikkomme kanssa käyttämällä Twitterissä hashtagia #LaidastaLaitaan!

» Lähetä palautetta toimitukselle