Barkovin pitäisi onnistua kevääseen asti.

Getty Images

Atlantin divisioona siirtotakarajalla: Barkov kaipaa tulitukea

Atlantin divisioonan pudotuspelijahti on lohkon voittajaa myöten vielä isosti auki. Lisäapua kevääseen hakevat ainakin Bruins, Senators, Canadiens ja Panthers. Viimeksi mainitussa seurassa lisävoimaa tarvitaan etenkin Aleksander Barkovin ja kumppanien tulitueksi.

Atlantin divisioonassa pudotuspeleihin pääsemisestä käydään vielä tiukkaa kamppailua useamman seuran kesken. Jatkoaika kävi läpi näkymät siirtotakarajaa silmällä pitäen.

Boston Bruins

Bostonissa siirtotakarajaa lähestytään kaksijakoisissa tunnelmissa. Menestyäkseen seura tarvitsisi vahvistusta, mutta erityisen suuriin panostuksiin joukkueella ei olisi oikein varaa.

Tämänhetkinen Bruins ei nimittäin ole yhden tai kahden askeleen päässä kestomenestyksestä. Tästä johtuen seuran ei kannattaisi lähteä isoihin huutokauppoihin mukaan - etenkin jos vaarana on menettää jotain heidän arvokkaimmista lupauksistaan.

Todennäköisempää on, että Bruins tyytyy hankkimaan yhden edullisen puolustajan tai hyökkääjän, jos sen ei tarvitse luopua ykköskierroksen varauksestaan eikä esimerkiksi nuoresta Charlie McAvoysta. Kaupan olevista pelaajista ainakin Thomas Vanek ja Patrick Eaves täyttävät suhteellisen edullisen vahvistuksen kriteerit.

Buffalo Sabres

Sabres on sijoittunut konferenssinsa heikoimpaan kolmannekseen, mutta on tasaisessa lohkossa silti vain muutaman pisteen päässä pudotuspelipaikasta. Kimurantti sarjataulukko hankaloittaa myös Sabresin siirtotakarajastrategian ennustamista. Todennäköisesti joukkue jatkaa jälleenrakennustaan ja ostaa, jos saa joukkueenjohtoa miellyttävän tarjouksen.

Jälleen siirtohuhuissa pyörinyt laitahyökkääjä Evander Kane saattaa olla kaupan, vaikkakin viimeaikaiset hyvät otteet ovat nostaneet hankalana persoonana tunnetun Kanen asemaa oman organisaation sisällä.

Kapteeni Brian Giontan sekä puolustajien Dmitri Kulikovin ja Cody Fransonin kalliit sopimukset päättyvät kuluvaan kauteen, joten Sabres saattaa olla kiinnostunut kauppaamaan heitä. Varsinkin, jos joukkue päättää jatkaa aggressiivista jälleenrakennustaan.

Pelaako Kane kauden loppuun Sabresissa?

Pelaako Kane kauden loppuun Sabresissa?

Getty Images

Detroit Red Wings

Itäisen konferenssin jumbosijoille vajonnut Red Wings on siirtotakarajan myyjiä. Joukkueella ei ole palkkakattonsa alla juuri pelimerkkejä, joita se tarvitsee, mikäli se aikoo kiinnittää myös tuleviksi vuosiksi sopimuksensa viimeistä kautta pelaavan Tomas Tatarin.

Toisaalta juuri Tatar, yhdessä kokeneen Thomas Vanekin kanssa, saattaa kiinnostaa mahdollisia ostajiakin.

Helmikuun alussa NHL-kokoonpanosta farmijoukkueeseen passitettu Drew Miller lisäsi omalta osaltaan Red Wingsiin kohdistuvia siirtohuhuja ilmoittaessaan halustaan tulla kaupatuksi.

Tatarin ja Vanekin ohella Red Wings -hyökkäyksestä mm. Steve Ottin sopimus päättyy kuluvaan kauteen, ja kokenut voimahyökkääjä saattaa herättää vielä kiinnostusta pitkää kevättä haaveilevissa yhdistelmissä.

Florida Panthers

Panthers on päässyt viime aikoina erinomaiseen vireeseen voittaen muun muassa kaikki viisi peräkkäistä otteluaan vieraskiertueella. Merkittävä syy tähän on kahden tärkeän palasen, hyökkääjien Aleksander Barkovin ja Jonathan Huberdeaun, palaaminen pelikuntoon. Pudotuspelikamppailuun mukaan noussut joukkue onkin siirtotakarajalla ostajan asemassa.

Dale Tallon organisaation johtoportaasta on kertonut, että hän haluaa parantaa joukkueen hyökkäystä, jotta liigan heikoimpiin lukeutuva ylivoimapeli lähtisi toimimaan. Lisäksi hän on valmis liikuttamaan lupauksia kaupan ollessa oikea. Siirtohuhuissa olleista hyökkääjistä esimerkiksi Patrick Sharp tai Patrick Eaves voisivat olla mainioita lisäyksiä laituriosastolle. Joukkueen palkkakatossa on reilusti tilaa, joten siitä joukkueen vahvistamisen ei ainakaan pitäisi jäädä kiinni. 

Montreal Canadiens

Canadiens hakee menestystä keväällä. Se vaihtoi hiljattain valmentajaa ja pestasi penkin taakse vanhan tutun Claude Julienin. Jo kesällä Canadiens-GM Marc Bergevin järkytti kiekkomaailmaa P. K. Subban-Shea Weber -kaupallaan.

Bergevin ei siis arastele tehdä isojakaan muutoksia eikä olisi mikään ihme, jos siirtotakarajan jälkeen Canadiens-paidassa nähtäisiin vaikkapa Matt Duchene tai Kevin Shattenkirk. Kevään menestysmahdollisuuksia kohentaisi vahvistus hyökkäyksen kärkiketjuihin, tai toisaalta luotettava kiekollinen puolustaja.

Ottawa Senators

Joukkue on pysynyt hyvin mukana pudotuspelikamppailussa viime kauden päätyttyä jo runkosarjaan. Senatorsin omistaja Eugene Melnyk on antanut toimitusjohtaja Pierre Dorionille luvan tehdä merkittävän kaupan, joka auttaisi joukkuetta varmistamaan paikkansa pudotuspeleissä. 

Puolustus on jo varsin hyvällä tasolla, joten Dorion hakee vahvistusta hyökkäykseen. Clarke MacArthur on sivussa koko kauden aivotärähdyksen vuoksi ja Bobby Ryan on sivussa vielä ainakin muutaman viikon. 

Huhuissa joukkueeseen on yhdistetty muun muassa Colorado Avalanchen tähtihyökkääjä Duchene. Myös Red Wingsin Vanek voisi loistavana ylivoimapelaajana tuoda kaivattua tulivoimaa hyökkäykseen.

Senatorsin tämänhetkisestä pelaajistosta hyökkääjä Curtis Lazaria kohtaan on osoitettu kiinnostusta muista joukkueista. Viimeisimpien tietojen mukaan Dorion haluaa kuitenkin pitää Lazarin, vaikka vuoden 2013 ykköskierroksen varaus ei ole vastannut vielä odotuksia.

Tampa Bay Lightning

Joukkue on tiukan paikan edessä. Pudotuspelipaikka ei ole lainkaan itsestään selvä, vaan pelien päättyminen runkosarjaan nykyisellä tahdilla voi olla täyttä realismia. On vaikea ennustaa lähteekö GM Steve Yzerman ostamaan vai myymään.

Lightning on alisuorittanut melko kovaa koko kauden ajan. Puolustus on ollut akilleen kantapää, eikä maalivahtipelikään ole suoranaisesti loistanut. Maalivahti Ben Bishop kärsinyt loukkaantumisista, ja häntä yritettiin jo viime kesänä kaupitella eteenpäin.

Aikaikkuna Stanley Cupin voittoon voi mennä kiinni tulevana kesänä. Vanhat, edulliset sopimukset (mm. Ondrej Palat, Jonathan Drouin, Tyler Johnson) loppuvat tärkeiltä pelaajilta ja muutama uusi kallis sopimus (Steven Stamkos, Victor Hedman) astuu voimaan. Laajennusvaraustilaisuus saattaa myös rokottaa Lightningia jonkin verran. Onkin mahdollista, että kaikki paukut Cupin voittamiseen laitetaan täytäntöön. Tämä tarkoittaisi vanhojen pelaajien siirtoa ennen uusien hankkimista, koska Lightningin palkkakatto on lähes tapissa.

Lähtöpuolella on usein väläytelty aikaisemmin mainitun Bishopin lisäksi myös Valtteri Filppulaa sekä Ryan Callahania. Kaikilla on tosin sopimuksessaan siirron estävä pykälä, joten pelaajan on annettava hyväksyntänsä siirrolle.

Ben Bishop (oik.) on eräs siirtomarkkinoiden kuumimpia nimiä. Myös Brian Boyle (kesk.) on herättänyt kiinnostusta.

Ben Bishop (oik.) on eräs siirtomarkkinoiden kuumimpia nimiä. Myös Brian Boyle (kesk.) on herättänyt kiinnostusta.

Getty Images

Toronto Maple Leafs

Maple Leafsilla on vaikeuksia päättää, onko se myyjä vai ostaja. Toisaalta joukkue kamppailee tiukasti pudotuspelipaikasta, mutta samaan aikaan nuorennusleikkaus on vielä pahasti kesken ja parhaat vuodet vasta tulossa. Varsinkin parhaista nuoristaan Leafs pitänee kiinni kynsin ja hampain.

Tarpeena joukkueella olisi ehdottomasti pitkäaikainen ykköspakki, joka hoitaisi tonttinsa sekä puolustus- että hyökkäyspäässä. Hinta tällaisesta on kuitenkin yleensä huima, eikä Maple Leafs liene halukas myymään tulevaisuuttaan tässä vaiheessa.

Mikäli torontolaiset päätyvät myyjiksi, on liikuteltavia palasia lähinnä hyökkäyksessä. Veteraanipelaajista Tyler Bozakilla, Leo Komarovilla ja James van Riemsdykillä on kullakin sopimuksessaan vielä ensi kausi, joten paniikkia heidän myymisekseen ei ole. Korkein arvo on hyvää kautta pelaavalla van Riemsdykillä, mutta hänelle Maple Leafsilla on vaikea löytää korvaajaa omasta porukastaan. Puolustuksessa sopimus päättyy Matt Hunwickilla sekä Roman Polákilla, joten heidän osaltaan voidaan nähtä jotain liikehdintää.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Mikael Granlund ilmoittautui välimieskäsittelyyn - katso lista kaikista ilmoittautuneista

NHL | 6.7.2017 8:54
Kaikkiaan 30 pelaajaa ilmoittautui keskiviikon määräaikaan mennessä välimieskäsittelyyn. Ainoana suomalaisena listalla on Minnesota Wildin Mikael Granlund, jonka lisäksi merkittävimpiä nimiä ilmoittautuneissa ovat Colton Parayko, Ondrej Palat ja Tyler Johnson. lue lisää

NHL-kiekkoa synnyinkaupungissa − Ottawassa ja Buffalossa eniten esimerkkejä

NHL | 29.1.2017 18:00
Valtaosa NHL-pelaajista pelaa uransa kaukana kotiseudultaan. Nykypelaajissa on kuitenkin joitakin, jotka pelaavat synnyinkaupungissaan − eniten Ottawa Senatorsissa. Myös muutama NHL-legenda on pelannut osan pitkästä urastaan synnyinkaupungissaan. lue lisää

Suora Yhteys: NHL ottaa uuden vuoden vastaan ulkojäillä – jatkaako Matthews maalitykitystään?

NHL | 28.12.2016 9:00
NHL sulattelee jouluruokia uutena vuotena urakalla, kun vuodenvaihteen molemmin puolin on liuta mielenkiintoisia kiekkovääntöjä. Hupia riittää myös aattona, mutta varsinainen helmi osuu vuoden alkuun, kun Torontossa neppaillaan ulkoilmassa. lue lisää

Bryan Murray on poissa

NHL | 12.8.2017 21:00
Viidessä NHL-seurassa päävalmentajana ja neljässä toimitusjohtajana työskennellyt Bryan Murray on kuollut 74-vuotiaana. lue lisää

NHL:n laajennusvaraukset 1991-93: Maalivahtikikkailua ja Panthersin hienot alkuvuodet

NHL | 18.6.2017 16:04
1990-luvun alussa NHL laajeni lisää viidellä joukkueella. Samalla joukkueita ilmestyi entistä enemmän myös perinteisten kiekkomarkkinoiden ulkopuolelle, sillä Kalifornia sai kaksi joukkuetta lisää ja myös Floridan osavaltiossa alkoivat NHL-ottelut. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Ryan Callahan

Tampa Bay #24 R olh
s. 1985 Rochester, NY, USA
178CM / 85KG
SOPIMUS: 2020
VARAUS: 2004 New York Rangers 4. kierros #127