Atlanta Thrashersin varaukset NHL Entry Draftissa 2001

NHL / Artikkeli
Varaustilaisuuden alla moni joukkue odotti kuumeisesti Thrashers GM Don Waddellin vastausta tarjouksiinsa Entry Draftin 2001 ensimmäisestä varausvuorosta. Joukkueet saivat vastauksensa Waddellin huutaessa Ilya Kovalchukin nimen varaustilaisuuden ensimmäisenä varauksena. Seuraavassa Entry Draft Atlanta Thrashersin näkökulmasta.

Atlanta Thrashers päätti runkosarjan NHL:n perän pitäjänä, ja onnea oli sen verran mukana varausvuorojen arvonnassa, että joukkue sai ensimmäisen varausvuoron kesän 2001 varaustilaisuuteen. Thrashers sai monia tarjouksia muilta NHL-joukkueilta tuosta varausvuorosta, mm. Montreal Canadiens oli viimeiseen asti mukana tarjouskilvassa, mutta GM Waddell päätti tulevan ykkösvarauksensa olevan arvokkaamman kuin yhdenkään noista tarjouksista.

Varaustilaisuuden lähestyessä kävi yhä selvemmäksi kuka tuo varaus tulee olemaan. Ilya Kovalchuk osoitti taidoillaan ja hieman röyhkeällä asenteellaan olevansa ykkösnimi jäällä sekä tulevassa Draftissa. Tältäosin ei tämän kesän varaustilaisuudessa nähty yllätyksiä. Waddell käytti ensimmäisen varausvuoronsa Ilya Kovalchukiin.

Thrashers teki muutamia kauppoja varaustilaisuuden aattona. New Jersey Devilsiltä Waddell hankki 4. kierroksen (112.) ja 7. kierroksen varauksen vaihdossa Thrashersin 3. kierroksen varaukseen vuoden 2002 draftissa.

Oman 4. kierroksen varauksen (122.) Waddell kauppasi St. Louis Bluesille, ja sai vastineeksi 25-vuotiaan laiturin Lubos Barteckon. Bartecko kärsi viime kaudella loukkaantumisista, eikä yltänyt aivan omalle tasolleen. Bartecko on hyvä kahden suunnan hyökkääjä.

Waddell teki vielä yhdet kaupat hankkimalla New York Rangersilta puolustaja Jeff Dessnerin oikeudet. Rangers sai Thrashersin 8. kierroksen varauksen. Dessner on kiekollinen puolustaja, jonka NHL-debyytti odottaa vielä itseään.

Thrashersin varaukset 2001

Ilya Kovalchuk, RW (1. kierros, varausvuoro #1) – 188cm / 94kg

Syntynyt 15.4.1983... ampuu oikealta... viime kauden seura Spartak Moscow... teki 39 runkosarjan ottelussa 25 maalia ja syötti 18, pudotuspeleissä 12 ottelussa iski 14 maalia ja syötti 4... CSB:n rankkaus ennen draftia #1 (eurooppalaisista)... 18-vuotiaiden MM-kisojen 2001 paras pistemies

Pelaajakuvaus

Erinomainen luistelija, luistelunopeus sekä lähtönopeus ovat vakuuttavat. Isokokoinen ja vahva pelaaja, joka pelaa mielellään kovaa. Kovalchuk on erittäin taitava niin kiekonkäsittelyssä kuin maalinteossakin. Hän on myös todella hyvä pelinrakentaja ja taitava syöttelijä. Kovalchuk lukee ja ymmärtää hyvin peliä. Aina jäällä ollessaan uhka vastustajan puolustukselle. Potentiaalia nousta yhdeksi lajin parhaista. Pavel Buren taidot yhdistettynä agressiiviseen pelitapaan...

Thrashers GM Don Waddell : "Hänen taitotasonsa on erittäin korkea. Ihmiset ovat kuvailleet hänellä olevan Pavel Buren kädet ja Owen Nolanin kovuus. Hän tulee kiertämään monia kavereita noilla taidoillaan, mutta hän tulee myös menemään monen kaverin läpi. Hän on noin 190 senttiä pitkä ja painaa 94 kiloa. Ilya on puskutraktori, hän ei väistele jäällä. Hänellä on todella hyvä laukaus, ja myös pehmeät kädet joilla rakentaa peliä. Näiden taitojen lisäksi bonuksena on tuo kovuus."

"Ilyan luistelelessa jäälle jotain tulee aina tapahtumaan. Huhtikuussa pidetty turnaus Suomessa oli viimeistään se hetki, joka nosti Kovalchukin muiden yläpuolelle. Sydämmessäni tahtoisin hänet Atlantaan jo ensi syksynä, mutta järki sanoo että hänen tulisi pelata vielä vuosi Spartakissa." ( Toim.huom. Kysyttäessä pystyykö Waddell taivuttelemaan Kovalchukin jäämään vielä vuodeksi Venäjälle, Waddell vastasi naurun säestämänä "En pysty." )

Micheal Garnett, G (3. kierros, varausvuoro #80) – 185cm / 84kg

Syntynyt 25.11.1982... koppaa vasemmalla… viime kauden seura Saskatoon Blades (WHL)... valittiin WHL:n kuukauden parhaaksi maalivahdiksi ja tulokkaaksi.... torjuntaprosentti 90,20 % … 4 nollapeliä… Saskatoon Bladesin vuoden tulokas

Pelaajakuvaus

Garnett on isokokoinen maalivahti, joka koostaan huolimatta liikkuu ketterästi sivusuunnassa ja peittää hyvin laukaisukulmat. Garnett pyrkii pääasiassa pelaamaan mahdollisimmaan pitkään pystyasennossa, mutta myös akrobaattiset perhostyylin pelastukset onnistuvat. Hänen hanskakätensä on erittäin nopea ja Garnett pyrkii usein avaamaan peliä nopeasti. Garnettin parhaimpia ominaisuuksia ovat kyky keskittyä peliin ja pelaaminen paineiden alla.

Thrashers GM Don Waddell : "Michael Garnettilla on runsaasti potentiaalia. Hän on hyvin atleettinen ja liikkuu erittäin hyvin maalinsuulla. Seuraamme hänen kehittymistä tarkkaan parin seuraavan vuoden ajan."

Brian Sipotz, D (4. kierros, varausvuoro #100) – 198cm / 102kg

Syntynyt 16.8.1981... ampuu oikealta... viime kauden seura Miami-Ohio (NCAA)... teki kaudella 00/01 32 ottelussa tehot 0+1 ja keräsi 48 jäähyminuuttia... CSB:n rankkaus ennen varaustilaisuutta #75

Pelaajakuvaus:

Miltei kaksimetrinen puolustajan järkäle, joka kuitenkin liikkuu suht hyvin. Pystyy lukeemaan peliä ja ennakoimaan syntyviä tilanteita hyvin. Syöttötaitoa löytyy myös ja laukaus on erittäin luja. Sipotz käyttää kokoaan ja ulottuvuuttaan tehokkaasti taklatessaan vastustajia puolustusalueella. Loistava ”siivoaja” oman maalin edessä.

Thrashers GM Don Waddell : "Brian Sipotz is todella isokokoinen puolustaja. Jos hänen kehityksensä jatkuu yhtä hyvänä kuin tähän asti, hän on pelaaja josta tuleme pitämään kiinni. Sipotz osaa tarvittaessa olla myös ilkeä, ja hänhän on jo valmiiksi jättiläinen. Hän aloittaa toista kauttaan Ohiossa, Miami Universityn joukkuessa. Näkisin Sipotzin olevan neljän vuoden yliopistopelaaja (ennen mahd. siirtymistä NHL:aan)."

Milan Gajic, C (4. kierros, varausvuoro #112) – 182cm / 85kg

Syntynyt 1.6.1981... ampuu ... viime kauden seura Burnaby Bulldogs (BCHL)... teki viimekaudella 98 pistettä (46+52), ja oli liigan kolmanneksi paras pistemies, vaikka missasi polvivamman takia 10 ottelua... CSB:n rankkaus ennen draftia #154

Pelaajakuvaus

Lahjakas nuori sentteri, joka on iskenyt kovia tehoja menneellä kaudella BCHL-liigassa. Hyvät kädet, tekee peliä ja omaa hyvän maalivainun. Omaa hyvän työmoraalin.

Thrashers GM Don Waddell : "Milan Gajic siirtyy Michiganin yliopistoon kiekkostipendillä tulevana syksynä. Koulu hyväksyy vain taidoiltaan ja luonteeltaan hyvät pelaajat opinahjoonsa, joten olemme erittäin tyytyväisiä hänen tulevaisuudesta. Gajic on erittäin tervejärkinen nuori kaveri. Tapaamme kutsua näitä pelaajia "pankkikavereiksi (Bank guys)", koska he voivat pelata neljä vuotta yliopistossa ennen kuin meidän tarvitsee tehdä ratkaisuja heidän suhteensa."

Colin Stuart, C (5. kierros, varausvuoro #135) – 185cm / 88kg

Syntynyt 8.7.1982... ampuu vasemmalta... viime kauden seura Colorado College (NCAA)... teki kaudella 00/01 41 ottelussa 2 maalia ja syötti 7... jäähyminuutteja kertyi 26... CSB:n rankkaus ennen draftia #52

Pelaajakuvaus

Vikkelä luistelija, jonka lähtönopeus on mainio. Tekee mielellään nopeita suunnanmuutoksia, joita on etukäteen vaikea havaita. Pelinrakentaja, joka pystyy pelaamaan ruuhkaisissakin tilanteissa hyvin. Stuartin parhaita ominaisuuksia ovat luja ja tarkka rannelaukaus, agressiivisuus vastustajan maalinedustalla ja aloitukset. Colin on epäitsekäs ja luotettava kahden suunnan pelaaja, hyvä joukkuepelaaja joka ei taivu fyysisemmässäkään pelissä

Thrashers GM Don Waddell : "Colin Stuart on hyvin samantapainen kuin muutamat muutkin varaamamme lukiopelaajat. Heidän kehittymistään voidaan seurata, mutta heitä ei voi hoputtaa. Voit nostaa heidät joukkueeseen jo vuoden tai kahden jälkeen, jos he ovat valmiita, mutta vaihtoehtoisesti voit antaa heidän pelata yliopistokiekkoa täydet neljä vuotta. Pidämme Colinin taitotasosta ja uskomme että hänestä tulee tulevaisuudessa hyvä pistemies NHL-tasolla."

Pasi Nurminen, G (6. kierros, varausvuoro #189) – 179cm / 86kg

Syntynyt 17.12.1975... koppaa vasemmalla... viime kauden seura Jokerit (SM-liiga)... pelasi kaudella 00/01 52-ottelua torjuntaprosentilla 93,50%.... päästettyjä maaleja per ottelu 2,16

Pelaajakuvaus

HPK:n löytö 1.divisioonasta, ehti pelata vuoden Kerhossa ennen siirtymistään Jokereiden maalin suulle. Nousi nopeasti liigan ykkösvahdiksi ajoittain hieman omintakeisella mutta varmalla torjuntatyylillään. Nurmisella on erittäin nopeat kädet ja jalat. Erittäin hyvä lähitorjuja.

Thrashers GM Don Waddell : "Pasi Nurminen oli Suomen joukkueen maalivahti MM-kisoissa, ja pelasi finaalissa Tsekkiä ja Milan Hnilickaa vastaan. Olemme erittäin innoissamme tästä kaverista. Luulin, että joutuisimme käyttämään aikaisemman varausvuoron, mutta MM-kisojen jälkeinen polvileikkaus tiputti Nurmisen varausta. Toipuminen vie aikansa, ja heikentää hänen harjoitusleirisuoritusta, mutta olimme onnekkaita että saimme hänet kuudennella kierroksella."

Matt Suderman, D (7. kierros, varausvuoro #199) – 188cm / 101kg

Syntynyt 27.1.1983... ampuu vasemmalta... viime kauden seura Saskatoon (WHL)... teki kaudella 00/01 70 ottelussa yhden maalin ja syötti 8 ja keräsi 116 jäähyminuuttia...

Pelaajakuvaus

Iso ja ilkeä puolustajanköriläs. Matt Suderman ei pisteillä mässäile, mutta hoitaa tonttinsa hyvin ja tarvittaessa tipahtavat hanskatkin ilman suurempia viivyttelyjä.

Thrashers GM Don Waddell : "Matt Suderman on isokokoinen puolustaja, joka Varasimme viime vuonna Garnet Exelbyn ja Darcy Hordichukin Saskatoonista viimeisen parin vuoden aikana, joten tunnemme hyvin joukkueen."

Colin Fitzrandolph, C (7. kierros, varausvuoro #201) – 191cm / 88kg

Syntynyt 23.4.1982... ampuu vasemmalta... viime kauden seura Phillips-Exeter (USHSE)... kaudella 00/01 pelasi 25 ottelua, joista saaliina 40 pistettä ( 7+33 ) ja 38 jäähyminuuttia... CSB:n rankkaus ennen draftia #174.

Pelaajakuvaus

Fitzrandolph on hyvä pelinrakentaja. Isokokoisena kaverina pärjää hyvin myös kovemmassa väännössä.

Thrashers GM Don Waddell : "Colin Fitzrandolph menee New Yorkiin St.Lawrencen yliopistoon ensi syksynä. Colin on jo näyttänyt meille olevansa potentiaalinen nuori pelaaja, mutta hän jatkaa siis kehittymistään yliopistotasolla. Uskomme että Colinista voi kehittyä vahva kahden suunnan hyökkääjä, joka onnistuu myös saalistamaan pisteitä."

Mario Cartelli, D (9. kierros, varausvuoro #262) – 185cm / 89kg

Syntynyt 16.11.1979... ampuu oikealta... viime kauden seura Trinec (Extraliga)... kaudella 00/01 Cartelli pelasi 46 ottelua, joissa teki 27 pistettä (11+16) ja otti 24 jäähyminuuttia... Tsekin Extraliigan kuudenneksi tehokkain puolustaja menneellä kaudella.

Pelaajakuvaus

Kiekkollinen puolustaja, lukee peliä hyvin, omaa kovan ja tarkan laukauksen ja syötöt päätyvät voittopuolisesti omille pelaajille. Mies paikallaan tarvittaessa kiekon ylöstuojaa.

Cartellin kehitys on ollut huimaa viime kausina. Hän aloitti pääsarjatasolla Trinecin joukkueessa kaudella 98/99, jolloin onnistui saalistamaan tililleen vain yhden maalin ja yhden syöttöpisteen 32 ottelussa. Seuraavalla kaudella pisteitä kertyi 42 ottelussa jo 11 ( 7+4 ) ja viime kaudella mies olikin jo liigan puolustajien pistepörssissä sijalla kuusi.

Thrashers GM Don Waddell : "Mario Cartelli on puolustaja, jota olemme seuranneet nuorten MM-kisoissa. Hän on 21-vuotias, hieman vanhempi kuin suurin osa muista varauksista, mutta uskomme hänen olevan valmis tulemaan pohjois-amerikkaan ja kilpailemaan pelipaikasta muutaman vuoden sisällä."

» Lähetä palautetta toimitukselle