Analyysi: Leijonat rytmitti Tanskan kumoon

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Järkevä viisikkopelaaminen oli tärkeässä asemassa Suomen voitossa.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Leijonat kaatoi Tanskan 3−0 erittäin vakuuttavan esityksen jälkeen. Leijonat hyökkäsi järkevästi ja sitkeästi luottaen hyvään kenttätasapainoon ja pelin rytmittämiseen.

Avausottelussa Yhdysvaltoja vastaan Leijonien peli oli sekavaa. Tanska-ottelussa Leijonat kuitenkin paransi huomattavasti viisikkotasolla hyökkäyspeliään. Toki parannettavaa on edelleen maalinteon tehokkuudessa.

Ottelun alku oli hankala. Suomi ei ollut valmistautunut Tanskan aktiiviseen karvauspelaamiseen ja oli ajoittain vaikeuksissa. Muutaman jäähyn jälkeen Tanska lopulta hyytyi ja keskittyi keskialueen tukkimiseen.

Pelin rytmittämisen myötä peli haltuun

Leijonat otti ottelun täysin haltuunsa kiekkokontrollin ja pelin rytmittämisen kautta. Viivelähtö toisensa perään vyöryi kolmelta hyökkäyskaistalta kohti Tanskan aluetta. Avausottelussa Leijonat hyökkäsi vain kaksi kertaa viivelähdöllä. Tanskaa vastaan maalin taakse pysähdyttiin huomattavasti enemmän, minkä myötä Suomi hallitsi peliä mielin määrin.

Suomen kaikki kolme maalia tulivat suorista kolmen kaistan hyökkäyksistä, joissa isona apuna olivat myös hyvät maalinteon tukitoimet. Erityisesti Janne Pesosen maali oli hyvä esimerkki yksinkertaisesta ja tehokkaasta kolmen kaistan hyödyntämisestä.

Puolustajat nousivat tukemaan hyökkäyksiä, mutta, toisin kuin avausottelussa, puolustusvalmiudesta pidettiin huolta.

Tanskan keskialueen pelaaminen oli todella tiivistä ja vetäytyvää. Leijonat pelasi nöyrästi hyökkäyksensä päädyn kautta. Kolmen kaistan paineen kautta päätykiekot voitettiin lähes poikkeuksetta.

Leijonien kiekollinen pelaaminen oli myös huomattavasti parempaa kuin avausottelussa, mitä tosin helpotti se, että Tanska ei karvannut yhtä ahnaasti kuin Yhdysvallat. Leijonat kuitenkin pystyi ajoittain luomaan komeita ja pitkiä syöttöketjuja.

Ylivoimalla ei vieläkään onnistumisia

Ylivoima ei tuottanut toisessakaan ottelussa tulosta. Tanskaa vastaan Leijonat pääsi viisi kertaa yrittämään ylivoimalla. Laukauksia luotiin paljon, ja maskiakin oli, mutta vielä ei onnistumisia nähty.

Leijonien puolustus ei isoon testiin joutunut, mutta harvat Tanskan tilanteet hoidettiin pääsääntöisesti ongelmitta. Keskialueen puolustuspelaaminen oli tiivistä. Leijonat pystyi katkomaan keskialueella useita Tanskan hyökkäyksiä ja iskemään vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle