Analyysi: KooKoo opettelee talon tavoille

LIIGA / Artikkeli
Pelaajarunko on kokenut ison myllerryksen.
Kuva © Jukka Rasimus / Kuvakori.fi
Liigakartalle ponnistanut KooKoo on kokenut suuria uudistuksia. Joukkueen pelaajista peräti kaksi kolmasosaa on kouvolalaisyleisölle tuoreita kasvoja.

KooKoon toistaiseksi viimeinen Mestis-kausi eteni tasaisen rauhallisesti kevättä kohden. Kun mestaruuden voittamiselle ei ollut pakonomaista tarvetta, ei kentällä nähty aina sataprosenttisesti taistelevaa joukkuettakaan.

Taitavimmat pelaajat erottuivat joukosta, mutta etenkin syksyllä oli havaittavissa, että joukkue syttyi pelaamaan vasta päätöserässä tappioasemassa.

Joukkue taisteli pudotuspeleissä tiukat sarjat SaPKoa ja TUTOa vastaan, mutta huippuunsa viritetty jukurilauma oli liikaa. Hopeaa voidaan olosuhteet huomioiden pitää silti hyvänä saavutuksena.

Seuran taustat ja talous

Taustalla KooKoo on saanut osakseeen palan negatiivissävytteisestä julkisuudesta. Puolentoista vuoden takaiset liiganousubonukset aiheuttavat kiistaa edelleen seuran ja seitsemän joukkueessa pelanneen pelaajan välillä.

Asian käsittely aloitettiin Kymenlaakson käräjäoikeudessa elokuun lopulla. KooKoo on pitänyt tähän mennessä tiukasti kiinni linjasta, ettei seuralla ole velvoitetta maksaa syksyllä 2014 varmistuneesta liiganoususta bonuksia pelaajille.

Positiivisemmalla rintamalla Kouvolan jäähallin remontti lähestyy loppusuoraa. Erityisesti seuran tulolähteille myönteinen asia on remontissa valmistuneet aitiot, jotka ovat herättäneet etukäteen mukavasti kiinnostusta.

Valmennus ja pelilliset asiat

KooKoo marssii historiansa neljännelle liigakaudelle Petri Mattilan johdolla. Mattilan kykyjä ei liigassa ole aiemmin mitattu, mutta hänellä on ansioluettelossaan hyviä näyttöjä vastaavasta altavastaajan asemasta Kajaanin Hokin riveissä.

Mattilan valmennuskokoonpanossa jatkavat viime kauden tapaan Jukka Kuusivuori ja Jari Kauppila. Uutena miehenä apuvalmentajaksi on kiinnitetty Mikko Haapakoski.

Harjoitusotteluiden perusteella KooKoo tulee nojautumaan perin vahvasti tiiviiseen puolustuspeliin voittaakseen otteluita. Maalintekijät ovat kortilla ja maalimäärät tulevat todennäköisesti alkukaudella olemaan pieniä, jolloin oman pään pitävyys nousee entistäkin suurempaan arvoon.

Arvio

Keskushyökkääjät ovat liigatasolle riittävät, mutta kysymysmerkkejä aiheuttaa kapeahko laitahyökkääjäosasto. Maalintekijöitä on vähän ja itsensä ylittämistä vaaditaan monelta pelaajalta.

Vaihtuvuus on ollut suurta ja joukkue operoi liigan pienimmällä pelaajabudjetilla. Viimeisen sijan välttäminen lienee tulevalla kaudella KooKoon ainoa tavoite.

Jatkoaika arvioi KooKoon päätyvän runkosarjassa sijalle 15.

» Lähetä palautetta toimitukselle