Altavastaaja-asetelma sotkee pakkaa monella paikkakunnalla

LIIGA / Artikkeli
HPK:n kunto on ollut kova.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Tiistain kierroksella kotijoukkueet vaikuttavat selviltä ennakkosuosikeilta, mutta yllätysmahdollisuuksia mahtuu joukkoon.

Lukko ML, 2,50

Heikon viikonlopun jälkeen JYP tulee Lukkoa vastaan täynnä tarmoa pestä kasvonsa. Otteluruuhkan keskellä kotiottelu tuokin kaivattua piristysruisketta hurrikaaniryhmän pelaamiseen.

Tämä ei kuitenkaan riitä Lukon käsittelyssä. Poissaolot kaventavat JYPin materiaalia ruuhkan keskellä, mikä saa kunnon kestävyyden kyseenalaiseksi. Lukon puolella sairastupa on tyhjenemäisillään, kun Ville Vahalahti liittyi joukkueen vahvuuteen.

Konkari tuo ennestään tuhoisaan ylivoimapeliin lisää erityisosaamista. JYP on melko jäähyaltis joukkue, mikä puoltaa raumalaisten ylivoimamahdollisuuksia. Jos Lukko saa kiekonmenetykset minimiin, heidän oma jäähypenkinkulutus jäänee pieneksi.

Tiiviiseen viisikkopeliin luottavat raumalaiset ovatkin tällä saralla vähintään tasoissa JYPin kanssa. Erikoistilanne- ja maalivahtipelaaminen ovat vierailla edellä, mikä saa Lukolle tarjolla olevat kertoimet kuulostamaan korkeilta.

HPK ML, 2,95

TPS:n vire on ollut viime aikoina selvästi alaspäin. Säkenöivä hyökkäyspelaaminen ei ole kuulunut enää joukkueen kaavaan, minkä takia pistesaaliit ovat jääneet pienemmiksi. Tämä on nostanut nukahdukset puolustussuuntaan isompaan rooliin.

Näistä nukahduksista nauttisikin mahdollisesti liigan kuumin ketju Kristian Vesalainen-Oula Palve-Eetu Tuulola. Kahden nälkäisen maalintekijän sentterinä pelaava Palve ihastuttaa ja vihastuttaa pelisilmällään sekä sulavalla liikkeellään, joka tekee hänestä pahan pideltävän myös turkulaisille.

Myös HPK:lla on toki omat riskinsä puolustusnukahduksiin, joista nopeasti peliä kääntävät isännät pystyvät rankaisemaan kovalla kädellä. Nämä kuuluvat kuitenkin varmasti vieraiden erityispainotuksiin, mikä vähentää riskikerrointa. Hämeenlinnalaisten pitkä hyökkäyspelaaminen myös poistaa terää TPS:n vastaiskuista.

HPK ei ole ottanut kolmen pisteen voittoa TPS:sta sitten joulukuun 2016, mutta nyt siihenkin on oiva mahdollisuus. Joukkueiden keskinäiset ottelut muistetaan pienistä marginaaleista, minkä takia voitto jatkoaika mukaanlukien on järkevämpi pelattava.

Jukurit ML, 2,60

Loukkaantumisten sortama Pelicans on esiintynyt varsin kaksijakoisesti, kun kantavaa teemaa pelaamiseen ei ole löytynyt. Jatkuvasti vaihtuvat kenttäkoostumukset rikkovat kemiaa, mikä osaltaan on kasvattanut ailahtelua.

Parhaimmillaan joukkue saa kenet tahansa sekaisin, mutta syttymistakuuta ei ole olemassa. Jukureita vastaan tämä onkin yksi avainteemoista, sillä vastaan tulee selvä altavastaaja.

Altavastaajan riveissä vallitsee korkeampi itseluottamus kuin kertaakaan aiemmin kaudella. Tämän vuoksi pelaajat pääsevät aivan taitojensa rajoille, ellei ylikin, mikä vähentää virheiden määrää.

Avauspelaamiseen onkin saatu varmuutta, eikä maalille päästä marssimaan enää läheskään yhtä helposti. Sarjan eliittipuolustajien joukkuun noussut Teemu Suhonen kuuluu sarjan kovimpiin ylivoimapelotteisiin.

Jukurit on pelannut 16 ottelua putkeen ilman yli yhden maalin tappiota, mikä kuvastaa Jukurien tiukkojen otteluiden kautta. Koska viime aikoina näistä on alkanut karttua myös pisteitä paremmalla tahdilla, itseluottamus ratkaiseville hetkille on parempi.

Pelicansin kauden kertoma on samankaltainen, kun ylityöotteluita on kertynyt neljänneksi eniten sarjassa. Jukurit pääsee pelaamaan paineettomasti, mikä puoltaa heidän vahvuuttaan lopussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle