Ahmat harjoitteli voiton KJT:stä

MESTIS / Artikkeli
Ahmojen kauden kotiavaus oli voitokas, kun paikallisvastustaja KJT kukistui harjoitusottelussa 3-2. Ottelun ratkaisuhetket ajoittuivat toisen erän alkupuolelle, jolloin kotijoukkue iski kolme maalia reilussa parissa minuutissa. Ottelua niukasti hallinneen KJT:n molemmat osumat viimeisteli Matti Näätänen.

Ottelu oli Ahmoille vasta kauden toinen, ja pelituntuman puute näkyi avauserässä. Hyökkäyspelistä ei tullut mitään, eikä Heikki Kokkosen tarvinnut torjua KJT:n maalissa kuin kolmesti. Erää selvästi hallinneella järvenpääläisjoukkueella oli muutama hyvä maalipaikka, mutta ainoastaan Matti Näätänen onnistui.

Ahmojen tehohetki

Erätauon jälkeen kotijoukkue luisteli jäälle aivan uudella ilmeellä ja vierailijan puolustuksesta alkoi löytyä aukkoja. Ahmojen vahvan hetken aluksi laitahyökkääjä Ari Anttilainen epäonnistui läpiajossaan, mutta sen jälkeen Kokkonen ohitettiin kolmesti kahdessa minuutissa ja 17 sekunnissa. Janne Kujala iski tasoituksen läpiajosta, ja Anttilainen ja Jan Eriksson onnistuivat maalinedusruuhkasta.

Ottelun jälkimmäinen puolisko sujui tasaisesti, eikä kumpikaan joukkue pystynyt luomaan kuin muutaman vaarallisen maalipaikan. Loppulukemat kavensi 3-2:een toisen maalinsa tehnyt Näätänen kuusi sekuntia ennen loppua Sami Ryhäsen hyökkäyspään aloitusvoiton jälkeen. Hetkeä aiemmin Ahmat oli lähellä viimeistellä neljännen maalinsa, mutta Juha Kaunismäen purku lipui niukasti ohi tyhjän KJT-maalin.

Kujala ja Anttilainen Ahmojen parhaita

Hyvinkääläisjoukkue lähti otteluun kolmella hyökkäyskentällä ja seitsemällä puolustajalla. Tehot jakautuivat tasaisesti, sillä kaikki kolme kentällistä iskivät yhden maalin. Ahmojen ainoan maalin ensimmäisessä harjoitusottelussa Turussa tehnyt Jan Eriksson oli saanut laidoilleen ykköskentälliseen Tomi Lindforsin ja uuden sopimuspelaajan Santeri Salmisen. Tommi Elomon vitjassa pelasivat Teemu Holopainen ja pirteästi kiekkoa ylöstuonut Janne Kujala. Lauri Tukonen hyökkäsi Pasi Pieninkeroisen ja vauhdikkaan Ari Anttilaisen keskellä.

Puolustuksessa luutivat illan ottelussa Olli Korkeavuori, Tuomo Hirvonen, Ville Raatikainen, Jari Eerikäinen, Mikael Kylmämaa, John Ojanperä ja Juha Kaunismäki. Näkyvimmin oli esillä HPK:n junioreista Hyvinkäälle palannut ja hiljattain sopimuksen allekirjoittanut Hirvonen. Pelaajaringin tuorein tulokas Eerikäinen kunnostautui lähinnä jäähyilemällä otettuaan ottelussa kolme kaksiminuuttista.

Ahmojen maalinsuulla Sami Heinonen pelasi varmasti keräten 34 torjuntaa. Pahoja tilanteita Heinoselle ei tosin montaa tullut.

Taanonen väläytteli

KJT oli tullut Hyvinkäälle täydellä miehistöllä ja peluutti tasaisesti kaikkia neljää kentällistään. Ykkösvitjassa kokeneempien Mikko Vesterisen ja Samuli Piiroisen väliin asetettu viime kaudella Jokereiden A-nuorissa pelannut Jani Taanonen oli joukkueensa näkyvin pelaaja ja järjesteli etenkin kolmannessa erässä useita hyviä tilanteita. Joukkueen muut hyökkäysvitjat olivat Petri Salmi-Sami Ryhänen-Janne Turpeinen, Janne Sinkkonen-Matti Lievonen-Niko Harju ja Tomi Laaksonen-Tuomas Forss-Matti Näätänen. Järvenpääläisten viime kauden tehopelaaja Janne Turpeinen sai pari hyvää maalitilannetta, mutta ei onnistunut edes läpiajosta.

Puolustuksessa pareina esiintyivät Tero Paappanen-Pasi Engman, Fredrik Vara-Kai Öhberg, Perttu Kopola-Esa Lipiäinen ja Simo Väänänen-Anssi Kostiainen.

Joukkueen maalivahdit Heikki Kokkonen ja Mika Nyman torjuivat ottelun puoliksi. Kokkosen saldo ei jäänyt kovin mairittelevaksi, sillä 11 laukauksesta kolme upposi maaliin. Tilalle tullut Nyman piti maalinsa puhtaana, mutta 14 laukauksen joukossa ei erityisen vaarallisia kuteja ollut.