Ilves nousi syyssensaatioksi – Karri Kivi: ”erikoistilanteissa on paljon kehitettävää”

LIIGA / Artikkeli
Kolmatta kautta Ilvestä valmentava Karri Kivi on pääosin tyytyväinen joukkueen syyskauteen.
Kuva © Saana Hakala
Liiga-kautta on takana noin kolmasosa. Syksyn kuumimpiin kokoonpanoihin kuuluneen Ilveksen päävalmentaja Karri Kivi avasi näkemyksiään tämänhetkisestä tilanteesta.

Ilves pitää maajoukkuetauon aikana Liigan sarjataulukossa neljättä sijaa. Sijoitus on positiivinen yllätys melko nuorelta joukkueelta. Keväällä Ilves menetti vastuunkantajiaan, kuten tähtihyökkääjä Sami Sandellin ja kapteeni Tapio Laakson.

Päävalmentaja Karri Kivi näkeekin nuorissa toivon – lahjakkuus, kova harjoittelu ja menestyksen nälkä ovat nostaneet syksyllä esiin muun muassa Teemu Lepauksen, Arttu Ruotsalaisen ja Joose Antosen.

– Esimerkiksi tämä kolmikko on hakenut suuntaa eri joukkueissa, tehnyt viimeiset puolitoista–kaksi vuotta älyttömän määrän työtä ja nyt löytänyt roolinsa, Kivi pohtii.

Ilveksen ehdottomiin vahvuuksiin on tällä kaudella kuulunut aktiivinen ja vauhdikas hyökkäyspainotteinen peli. Puolustaminen on ajoittain ollut hapuilevaa. Vastustajat ovat välillä saaneet tehdä pari maalia eteen, kunnes Ilves on lähtenyt takaa-ajoon. Puolustuksen vahvistukseksi hankittiin lokakuussa kanadalainen Cam Barker.

Kivi ei näe puolustusta ongelmana. Ilves on niin tehdyissä kuin päästetyissä maaleissa Liigan kärkitasoa. Maajoukkuetauolla aiotaankin hiota erikoistilanteita, jotka ovat tilastollisesti heikkoja.

– Sekä alivoimalla että ylivoimalla meillä on paljon kehitettävää ja parannettavaa, ja näihin aiotaan nyt keskittyä, Kivi kertoo.

Kivi ei tee tavoitteita pitkälle kauteen – tai niin hän ainakin väittää. Hänen mukaansa joukkue jatkaa tekemistä hetki ja päivä kerrallaan. Ensimmäinen tavoite on pitää korkea sijoitus jouluun asti. Keväästä ei vielä puhuta. 

Maajoukkueesta ja somesta piristystä

Kuluvana viikonloppuna Leijonat pelaavat Karjala-turnauksessa. Ilveksestä maajoukkuekomennukselle pääsi Arttu Ruotsalainen.

– Ruotsalaisen maajoukkueeseen pääsy on hieno asia koko seurallemme. Kun yksi saa kunnian, se inspiroi muitakin. Toivotaan, että jouluna joukkueeseen nousee muitakin.

Myös alle 20-vuotiaiden tasolla Ilveksestä maajoukkueessa ovat Oskari Laaksonen ja Samuli Vainionpää.

Vaikka Liigaa on vielä pitkä kausi edessä, voidaan todeta, että Ilveksellä on ollut hyvä meininki läpi syksyn. Myös seuran somestrategia on ilahduttanut erityisesti Twitter-kansaa. Ilveksen tilillä on nähty niin Kummeli-sketsejä kuin seurahistorian kunnioittamista.

– Jääkiekko on paljon muutakin kuin kentän tapahtumat, osa tekee hommia jäällä ja osa toimistolla. Ennakkoluulottomuus ja mielenkiintoisuus myös somessa antaa kannattajille ja meille pukuhuoneeseen paljon iloa.

» Lähetä palautetta toimitukselle