Ärrä-cup Helsingissä

LIIGA / Artikkeli
Perinteinen Jokereiden kaudenalusturnaus pelataan jälleen Ärrä-cupin nimellä. Tällä kertaa turnaukseen osallistuvat isäntäjoukkueen lisäksi paikalliskilpailijat IFK ja Blues, sekä uutena joukkueena Oulun Kärpät. SM-liigan alkuun on enää kaksi viikkoa, joten joukkueiden pitäisi alkaa olla lähes täydessä iskussaan. Toisaalta turnaus on ollut aiemmin - etenkin Jokereiden ja IFK:n välillä - hyvinkin kiihkeä.

Blues

Bluesin esitykset harjoitusotteluissa ovat olleet paranemaan päin. Siitä osoituksena Tampere Cupin voitto. Toistaiseksi joukkuetta on vaivannut sama vanha ongelma: vain yksi ketju pystyy maalintekoon. Valmentaja Timo Tuomi odottaneekin nyt tehoja myös muilta.

Bluesin ykkösketju Hurme-Krykov-Caloun on ollut toistaiseksi se joukkueen kantava voima. Ketju takoi varsinkin Tampere Cupissa muhkeita pistemääriä. Kakkosen parivaljakon Turek-Zelenka vieressä on pelannut useampikin mies, viimeksi pirteästi harjoitusotteluissa esiintynyt Teemu Siren. Kolmosketjussa pelaavat Janne Seva ja Teemu Elomo, nelosessa Kari Kalto ja Timo Hirvonen. Tero Lehterä ja Teemu Virkkunen ovat olleet muut laitahyökkääjät. Hyviä otteita esittänyt nuori Niko Nieminen ei pelaa turnauksessa, hän on nuorten maajoukkuetehtävissä.

Bluesin puolustuksen ykkösnimen Jiri Vykoukalin pitäisi palata joukkueen kokoonpanoon Ärrä-cupissa. Muita mielenkiintoisia nimiä puolustuksessa ovat maajoukkueeseen valitut Juha Gustafsson ja Niclas Hedberg. Maalivahdeista Jarmo Myllys on esittänyt varmempia otteita.

Ennakoitu kokoonpano:

Caloun-Krykov-Hurme

Sirén-Turek-Zelenka

Virkkunen-Seva-Elomo

Hirvonen-Kalto-Lehterä



Myllys

Kärpät

Kärpät on pelannut suhteellisen paljon harjoitusotteluita. Joukkue ei ole ollut parhaimmillaan harjoituspeleissä tiukan ottelurytmin takia. Nyt takana on viikon tauko, kaiken pitäisi olla kunnossa.

- "Tämän viikon harjoittelu on ollut taas ihan hyvää, koska me ollaan hiukan vähennetty harjoitusten määrää. Aiemmin ollaan kuitenkin harjoiteltu kaksi-kolme kertaa päivässä, ja pelattiin paljon lyhyessä ajassa, joten joukkue oli hiukan väsynyt. Tämä viikko on kevennetty, lyhennetty ja terävöitetty, niin että on terävämpi ja parempi tempo jäällä." kertoo Kärppien päävalmentaja Kari Heikkilä. Ärrä-cupin alusharjoituksissa Kärpät keskittyi ihan jääkiekon perusasioihin: "Ylivoimaa harjoiteltiin hiukan, tietysti hyökkäysalueen puolustuspeliä ja avauspeliä. Perustilanteita käytiin paljon läpi. Ärrä-cup –turnaus on ihan hyvä mittari, kun otteet ovat hiukan ailahdelleet pelien sisällä, osittain väsymyksestä johtuen. Me lähdetään hakemaan tasaista hyvää suoritusta. Harjula, Myllykoski ja Viuhkola ovat harjoitelleet, mutta eivät ole mukana Helsingissä. Kristian Taubert pelaa ensimmäiset pelit." kertoo Heikkilä, joten ihan hyvissä tunnelmissa Kärpät Helsinkiin lähtevät, muutamasta loukkaantumisesta huolimatta.

Kärppien ykkösnyrkki on mallia Pirjetä-Lievers-Potaitchuk. Kakkonen rakentuu pitkälti Sakari Palsolan varaan, rinnalla pelaavat turnauksessa Laukkanen-Joenväärä. Venäläishankinta Jevgeni Davidov aloitti pelit varsin vaisusti, mutta on parantanut otteitaan. Lasse Pirjetä on ollut toistaiseksi vaisuhko. Puolustuksen uudet nimet Lotvonen ja Myllykoski ovat suurissa rooleissa, mutta tosin heistä Myllykoski ei pelaa turnauksessa. Olkapäävammasta kärsinyt puolustajajärkäle Kristian Taubert pelaa nyt kauden ensimmäiset harjoituspelit, hän oli pelaavassa kokoonpanossa mukana Kärppien torstaipäivän treeneissä. Kärppien nuoret pelaajat ovat esiintyneet harjoitusotteluissa edukseen. Maalilla Markus Korhonen on ykkönen, mutta myös Antti Kangas on varsin liigakelpoinen vahti. Korhonen pelaa perjantaina Bluesia vastaan.

Ennakoitu kokoonpano:

Pirjetä-Lievers-Potaitchuk

Joenväärä-Palsola-Laukkanen

Koskenkorva-Pyörälä-Davydov

Saarenheimo-Jokinen-Korpela

Lehtonen-Lotvonen

Aho-Jaakola

Pitkänen-Taubert

Palomäki-Kukkonen

Korhonen

Kangas

Jokerit

Tähän saakka säästeliäästi harjoitusotteluita pelanneen Jokereiden ykkösnyrkissä pelaavat laitureina Pavel Rosa ja Ville Peltonen, ja sentterinä puolustavammassa roolissa on Petri Pakaslahti. Tämä ketju on ollut tähänastisissa peleissä selkeästi joukkueen paras yhdistelmä. Toiseen ketjuun jäävät Frank Banham ja Tuomo Ruutu. Kahteen muuhunkin ketjuun riittää sellaisia pelaajia kuin Niko Mikkola, Antti Törmänen, Jussi Pesonen, Mikko Ruutu, Tomek Valtonen ja Teemu Sainomaa. Teemu Laine sen sijaan lähtee
nuorten maajoukkueen mukana Tsekkiin, samoin puolustuksesta Olli Malmivaara.

Jokereilla on ollut hieman ongelmia loukkaantumisien kanssa. Keskushyökkääjät Saarikoski ja Aalto ovat poissa, Saarikoski pidempäänkin. Puolustuksesta ovat olleet poissa Ilkka Mikkola, Pasi Saarinen ja Rami Alanko. Miehiä on kuitenkin riittänyt, kiitos uuden hankinnan Rob Cowien ja Tuomas Luotosen, joka on noussut kokoonpanoon. Jokerien maalinsuulla debytoinee kanadalaisvahvistus Jamie Ram. Ellei Ram pelaa molemmissa peleissa, nähnee yleisö tositoimissa suurlupaus Kari Lehtosen.

Ennakoitu kokoonpano:

Rosa-Pakaslahti-Peltonen

Banham-Ruutu-Törmänen

Mikkola-Ruutu-Pesonen

Valtonen-Sainomaa



Alanko-Koivisto

Saarinen-Cowie

Vallin-Brooks



Ram

HIFK

IFK tulee Ärrä-cupiin melkeinpa suoraan Ahvenanmaalta, jossa se osallistui turnaukseen. IFK:n kokoonpano on pysynyt suunnilleen samana koko harjoituskauden. Kuhta-Cipruss-Kortelainen pelaa ykkösenä, kakkosessa pelaavat Carlo Grünn ja Andrej Podkonicky, joiden viereen yritetään löytää sopivaa miestä. Toistaiseksi Toni Mäkiaho ei ole ollut sellainen. Kokeiltavana oleva Jukka Seppo on pelannut kolmantena sentterinä. Muista hyökkääjistä vahvimmilla peliajan suhteen lienevät tällä hetkellä Ilkka Pikkarainen ja Kimmo Salminen. Myös Joonas Vihko on esiintynyt edukseen.

Puolustuksessa Levokari-Zidlicky on jatkanut edelleen ykkösparina. Jonas Junkka pelaa toisessa parissa, parina on ollut Antti-Pekka Lamberg. Sopimusta kärkkyvä Jani Honkanen pelaa kolmosessa. Turnauksessa saattaa tehdä ensiesiintymisensä myös loukkaantumisten takia sivussa ollut Robert Kantor. Mikko Strömberg ja Sakari Lindfors pelannevat ottelun mieheen. Mikko Kurvinen on edelleen poissa selkävaivansa takia.

Ennakoitu kokoonpano:

Kuhta-Cipruss-Kortelainen

Grünn-Podkonicky-Pikkarainen

Salminen-Seppo-Mäkiaho

Vihko-Viitaluoma-Vauhkonen



Levokari-Zidlicky

Kantor-Junkka

Lamberg-Honkanen



Strömberg

Turnauksen ohjelma

Pe 31.8. klo 16.00 Blues - Kärpät

Pe 31.8. klo 19.00 Jokerit - HIFK

La 1.9. klo 15.00 3/4 ottelu

La 1.9. klo 18.00 Finaali

Liput: päivälippu 60mk, turnauslippu 100mk

(Jokerien 2001-2002 kausikortilla vapaa sisäänpääsy)

» Lähetä palautetta toimitukselle