Älä haksahda muistelemaan eilistä, SaiPa on kierroksen paras pelikohde

LIIGA / Artikkeli
Bernard pysäyttää Ilveksen.
Kuva © Kirsi Teiskonlahti
Lauantain Liiga-kierroksella on tarjolla muutamia maistuvia kertoimia Pitkävedossa. Perjantain kierroksella selkäsaunan kokenut SaiPa hakee revanssin KooKoosta ja JYP jatkaa vahvaa menoaan HIFK:n kustannuksella.

SaiPa 2,80

Joukkueet kohtasivat kauden avauskierroksella Lappeenrannassa, jossa KooKoo murjoi lappeenrantalaisryhmän peräti 7-1-numeroin. Lukemat eivät kuitenkaan kerro koko totuutta, sillä numerot repesivät vasta päätöserässä SaiPan jäähyillessä.

Lauantaina SaiPalla on edessään kasvojenpesun paikka Kouvolassa. Joukkue haluaa varmasti näyttää, että perjantain tappio ei kertonut joukkueen todellisesta tasosta mitään.

Kouvolalaiset menettivät ottelussa hyökkääjä Michael Keräsen, joka loukkaantui kolmannessa erässä. Kaksi maalia perjantaina iskeneen hyökkääjän mahdollinen poissaolo olisi kova isku KooKoon hyökkäystehoille.

Harjoituskaudella joukkueet kohtasivat kertaalleen harjoituskaudella kahdesti ja SaiPa oli molemmilla kerroilla vahvempi. Kokonaiskuvassa lappeenrantalaisjoukkue ei ole kertoimien arvoinen altavastaaja, vaan sen voitosta saatava kerroin 2,80 on hyvinkin pelattava.

JYP 2,45

JYP jatkoi harjoituskaudelta tutun vahvaa menoaan sarja-avauksessakin ja kaatoi HIFK:n kotonaan 4-2-numeroin. Jyväskyläläisryhmä on hävinnyt tämän syksyn aikana pelaamistaan seitsemästä ottelusta ainoastaan yhden, joten joukkue on kovassa iskussa.

HIFK:n suunta on ollut täysin päinvastainen ja se on hävinnyt viisi viimeistä peliään. Harjoituskaudellakin se onnistui kaatamaan varsinaisella peliajalla ennakkoon heikomman KooKoon, joten otteissa parantamisen varaa roimasti.

Helsinkiläisjoukkue kärsii tällä hetkellä poissaoloista erityisesti puolustuksen osalta, kun sivussa ovat Miro Heiskanen, Joe Finley, Oliwer Kaski ja Teemu Laakso. Tämä avaa mahdollisuuksia JYPin tulivoimaiselle hyökkäyskalustolle, joka on ollut läpi alkusyksyn tehokkaassa vireessä.

JYP-juna puksuttaa tasaisen tappavasti eteenpäin ja nykyvireisestä HIFK:sta ei ole sitä pysäyttämään. Hurrikaanipaitojen voitto kertoimella 2,45 tai jopa maalin tasoituksella kertoimella 3,65 ovat hyviä pelivaihtoehtoja.

Ässät (-1) X 6,00

Ässät saa kauden avausottelussaan vastaansa perjantaina Tapparaa vastaan maaleitta jääneen Ilveksen. Porilaisryhmällä on siis lepoetu puolellaan lauantain kamppailuun lähdettäessä.

Porilaisryhmä pelasi harjoituskaudella melko vähämaalisia kamppailuita. Joukkueen hyökkäyskalusto ei ole sarjan terävintä kärkeä, mutta tiivis viisikkopeli ja viimeisenä lukkona maalivahti Andreas Bernard pitävät huolen, ettei omissakaan aivan valtaisasti verkko pölise.

Ilveksen hyökkääjistössä on potentiaalia, mutta varmojen ratkaisijoiden määrä on vähäinen. Omassa päässä tupsukorvat eivät kuitenkaan ole patapaitojen tasolla ja varsinkin maalivahtien taistossa Antti Lehtonen häviää italialaiselle virkaveljelleen.

Ässät tulee kotikaukalossaan olemaan kauden avauspelissään terävämpi maalipaikoissa ja Bernard pysäyttää harjoituskauden kohtaamisen tapaan Ilveksen hyökkäykset. Vähämaalinen ottelu tullee kääntymään maalin marginaalilla kotijoukkueen suuntaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle